— Da vi skulle gå av flyet for å gå på bussen til terminalen, ble jeg og cirka halvparten av passasjerene holdt igjen fordi bussen var full. Så fikk vi beskjed om at vi måtte vente og sette oss igjen. Beskjeden var at det hadde vært en «incident on the plane», forteller han.

Han anslår at flyet, som landet på Heathrow, hadde 70-100 passasjerer.

Bevæpnet politi

Så ble det action.

— Det kom først to bevæpnede politifolk om bord, så to til. De pratet seg imellom, og gikk så til en av radene og tok med seg en kar. Vi andre ble fortsatt holdt igjen i flyet, forteller Gunnestad.

Utenfor ble den mannlige passasjeren tatt inn i en kassebil fra politiet, ifølge Gunnestad. Det sto også flere andre politibiler like utenfor flyet. Etter hvert fikk Gunnestad og de andre passasjerene som var igjen gå inn i bussen.

— Inn på bussen kom det så en politimann som spurte om noen hadde sett noe eller sittet i nærheten av mannen de hadde tatt med seg. Først var det ingen som svarte. Til slutt sa en dame noe i retning av at mannen hadde vært «rude» eller «abusive» overfor mannskapet på flyet, forteller Gunnestad.

Laget trøbbel

Han tror passasjeren var norsk, og anslår at han var cirka i midten av 40-årene.

— Jeg så ham på Flesland, men reagerte ikke på noe ved ham der. Da han ble tatt av flyet, så han egentlig mest dritings ut, sier Gunnestad.

Bergenseren syntes egentlig ikke episoden var ubehagelig, og mener de fleste med ham tok episoden med stor fatning.

— Jeg syntes i hvert fall ikke det var ubehagelig. Men denne karen laget i hvert fall nok trøbbel til at selskapet og vi passasjerene ble forsinket en halv times tid.

— Han våkner nok med en viss anger tirsdag, vil jeg tro. Men jeg oppfattet at politiet hadde full kontroll og taklet det profesjonelt.

Bekrefter hendelse

— Dette har jeg ikke hørt noe om. Vi har et loggsystem med oversikt over hendelser, og jeg kan ikke finne noe der. Jeg må få sjekke saken nærmere, sier Helena Flynn, ansvarlig for internasjonal PR i British Airways, da BT snakker med henne tirsdag kveld.

Litt senere ringer hun tilbake og bekrefter at det var en hendelse med en «disruptive» (forstyrrende) passasjer på mandagens kveldsfly fra Bergen til London.

— En mann ble møtt av politiet på flyplassen og arrestert. Han hadde en oppførsel som vi ikke kan tolerere. Hva som skjedde videre med ham, kan jeg ikke svare for. Det er blitt en politisak, sier Flynn.

Hun verken kan eller vil si noe om passasjerens nasjonalitet.

Kort tid senere sendte Flynn følgende skriftlige kommentar: « A passenger onboard the BA79 Bergen to Heathrow was met by police following disruptive behavior onboard. Police arrested the passenger when the aircraft landed at Heathrow. We do not tolerate disruptive or abusive behavior towards our passengers or crew