Det melder TV-stasjonen ABC. En av de tre mennene ble lagt i gulvet med makt før han ble ført bort, mens to andre ble påsatt håndjern uten kamp. Politiet kan i aksjonen torsdag kveld ha hindret et nytt flykapringsdrama, melder ABC.

I alt ti personer skal ha blitt anholdt eller arrestert, blant dem ni menn og en kvinne, på Kennedy-flyplassen og La Guardi-flyplassen torsdag kveld.

Myndighetene antar ifølge ABC at det ble gjort forsøk på to nye kapringer. Transportmyndighetene i New York vil ikke kommentere saken.

Små kniver

Da de ble ransaket, viste det seg at flere av de anholdte hadde små kniver på seg. Noen hadde også billetter til fly med avgang fredag morgen, noe som skapte mistanke om at de planla en flykapr ing.

På flyplassen i Newark ble flere personer hentet ut av et fly som tilhørte et saudiarabisk selskap. Ifølge fjernsynsselskapet Fox News hadde politiet funnet navnene på disse mennene på en liste over mistenkelige personer.

Listen ble satt opp etter tirsdagens terrorangrep mot New York og Washington, der skyskraperkomplekset World Trade Center og forsvarsdepartementet Pentagon ble rammet.

Flyplassene ble torsdag kveld lokal tid igjen stengt, etter at de noen timer før var åpnet for begrenset trafikk.

Dramatisk

Passasjer Jim Hunter forteller til ABC at passasjerene på American Airline-flyet ble sittende flere timer i flyet før tungt væpnede politifolk plutselig stormet inn i spesialutstyr og skrek til passasjerene at de skulle kaste seg på gulvet.

— Det oppsto mye oppstyr bak meg, kanskje fire eller fem rader bak, der de måtte ta en passasjer med makt som bestemt motsatte seg arrestasjon og prøvde å ta opp kampen, sier Hunter til ABC.

— Det var åpenbart nytteløst, antallet politifolk tatt i betraktning. Og så ble to personer rett foran meg bedt om å bli med. De ble påsatt håndjern og så ført bort, sier han videre.

Sikkerhetskontroll

En av personene som ble arrestert på Kennedy-flyplassen torsdag kveld hadde falske legitimasjonspapirer, og «fem eller seks» andre ble tatt inn til avhør, opplyser politiinspektør Bernard Kerik på en pressekonferanse. Noen av de arresterte er arabere.

Mannen med falsk legitimasjon hadde også flygerlisens og forsøkte å lure seg unna sikkerhetskontrollen.

En høytstående FBI-kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at en mann ble arrestert på Kennedy-flyplassen, og at det i tillegg var tre andre hendelser ved de to flyplassene som nå blir gransket nærmere av politiet.