Et forbud mot «alle møter som trolig vil starte eller nøre opp under uro» trådte i kraft lørdag formiddag og vil være gjeldende til søndag klokka åtte. Tiltakene er en følge av at myndighetene plukket opp en rekke meldinger på internett og mobiltelefoner som oppfordrer til «voldshandlinger» i Paris lørdag.

Myndighetene tok i bruk 50 år gamle unntakslover for å forby folkeforsamlinger. Det er de samme lovene som har gitt grunnlag for nattlige portforbud for mindreårige i 30 nabolag over hele Frankrike.

500 bilbranner

Opptøyene i Frankrike fortsatte natt til lørdag, for 16. natt på rad.

I byen Carpentras nær Montpellier ble to bensinbomber kastet mot en moské under fredagsbønnen i noe som kan se ut som en slags motaksjon. De to flaskene med bensin landet utenfor moskeen, og ingen ble skadd.

Politiet sier de ikke vet om det dreide seg om et rasistangrep eller en provokasjon. Carpentras er kjent som en by der ekstreme høyregrupper står sterkt.

Angrepet på moskeen ble fordømt både av president Jacques Chirac, statsminister Dominique de Villepin og innenriksminister Nicolas Sarkozy. Fransk råd for muslimsk tro CFSM ba myndighetene beskytte moskeene i landet.

I forsteder både rundt Paris, Lyon og Toulouse var det sammenstøt mellom ungdom og politi. 502 biler ble påtent rundt om i Frankrike, sammenlignet med 463 natta før. Men det var færre voldelige hendelser i forstedene rundt Paris, ifølge politiet.

– Vi er tilbake til en nesten normal situasjon i Ile-de-France (Paris-regionen), opplyste politisjef Michel Gaudin.

To politimenn ble såret i løpet av natta. En av dem fikk annengrads forbrenninger i ansiktet da en bensinbombe eksploderte i en bil som var antent i den nordfranske byen Saint-Quentin.

206 personer ble arrestert, flere av dem for å bære bensin i flasker eller kanner.

Dømt til fengsel

Totalt har rundt 2.440 mennesker blitt arrestert siden uroen startet 27. oktober. 358 av disse er allerede dømt til fengselsstraffer. Nesten 450 ungdommer under 18 år har måttet møte for ungdomsdomstoler, og 101 av dem ble ilagt fengselsstraffer, ifølge tall fra justisdepartementet.

Ungdommer gikk natt til lørdag til angrep mot en barneskole i Savigny-Le-Temple sørøst for Paris, og en barnehage ble ødelagt. Rundt 30 mennesker angrep en transformatorstasjon i Amiens, slik at hele den nordlige delen av byen ble mørklagt, ifølge politiet.

Voldsutbruddet i Frankrike betegnes som det mest alvorlige siden våren 1968. Uroen tok til etter at to ungdommer omkom i en transformatorstasjon, der de gjemte seg for politiet.