Tusk sier til polsk TV at de to landene er kommet fram til en foreløpig avtale som skal signeres torsdag kveld.

USA har i lang tid forsøkt å overtale Polen til å ta imot raketter som skal fungere som en del av et rakettskjold. Forhandlingene har pågått siden mai 2007. Rakettene er ment å forsvare USA og andre NATO-land mot blant annet angrep fra Iran.

_Les mer:

Putin vil at Russland styrker sin stilling på Cuba_

Russland er sterkt imot at USA utplasserer et rakettskjold i tidligere Warszawapakt-land.

En polsk regjeringskilde sa tidligere torsdag at en avtale kunne være innen rekkevidde snart. Den samme kilden sier at USA «seriøst overveier» Polens krav i forbindelse med installeringen av forsvarssystemet, og at det virker som «ting er i ferd med å falle på plass».

Etter å ha møtt den amerikanske forhandleren John Rood onsdag kveld, sa Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski at partene hadde nærmet seg hverandre.

_Les også:

– Russland har testet langtrekkende rakett_

Avskjæringsraketter

– Jeg kan ikke si noe om resultatet, men det er åpenbart at vi nå står nærmere kravene som statsminister Donald Tusk har stilt, enn hva vi gjorde for en måned siden, sa Sikorski.

USAs plan er å utplassere ti avskjæringsraketter i Polen om tre til fem år, i tillegg til en radarbase i Tsjekkia. Disse anleggene utgjør rakettskjoldet, sammen med allerede eksisterende rakettforsvarsanlegg som er på plass i USA, på Grønland og i Storbritannia.

Mot røverstater

USA står fast på at rakettskjoldet er et vern mot det amerikanerne kaller «røverstater», først og fremst Iran.

Russland mener imidlertid at forsvarssystemet er en trussel mot russisk sikkerhet, og har derfor truet med «merkbare sanksjoner» mot Polen og Tsjekkia dersom de går med på amerikanernes planer. Begge land er i stor grad avhengig av russisk energi.