Den 44 år gamle tidligere tannlegen og begravelsesagenten skal ha ledet en bande som stjal kroppsdeler og knokler fra lik.

Banden skal ha tjent flere titalls millioner kroner på ulovlighetene, som skal ha pågått i fire år frem til 2005. Totalt elleve personer er tiltalt i saken.

Minst 18 års fengsel

Ifølge BBC skal kroppsdeler være tatt fra over tusen lik i New York-området. Liket av BBCs egen journalist Alistair Cooke skal være blant dem som ble skjendet. Knoklene skal ha blitt solgt for rundt 60.000 kroner.

Hovedmannen Michael Mastromarino (44) kan nå vente seg minst 18 års fengsel. Ifølge forsvarer Mario Gallucci har Mastromarino sagt seg villig til å tilstå forbrytelsene.

Brukt i operasjoner

Danske Extra Bladet skriver at banden forfalsket samtykkeerklæringer fra pårørende for å få tilgang til likene. Kroppsdelene ble så solgt til sykehus og klinikker.

Knokler skal ha blitt brukt til tannoperasjoner, mens leddbånd og sener ble brukt til kirurgiske inngrep.

En rekke begravelsesbyrå skal være involvert i skandalen, som har fått stor oppmerksomhet i New York. Det er ventet at Mastrimarinos tilståelse er del av en avtale med påtalemyndigheten for å avsløre andre som deltok i forbrytelsene.