Bildene er tatt av den lokale fotografen Antonella Zappadu, som hevder at et statlig fly blir brukt til å frakte venner, artister, dansere og TV-vertinner til Berlusconis villa på Sardinia, skriver El Pais.

Berlusconi ble denne uken satt under etterforskning, mistenkt for å misbruke sitt offisielle fly for å frakte venner.

Bildene trykket i avisen El Pais fredag, viser flere kvinner ved siden av Berlusconi i hagen på Sardinia. De viser også toppløse kvinner som soler seg. En naken mann stående ved siden av en liggende kvinne figurerer også på et av bildene.

Tsjekkias eksstatsminister

Blant dem som har besøkt villaen, er Tsjekkias tidligere statsminister Mirek Topolánek, hans kjæreste og deres sønn. Han vedgår å figurere på et av bildene, men hevder samtidig at det er snakk om fotomontasje. Alle ansikter på bildene unntatt Berlusconis er sladdet.

– Dessuten insisterer jeg på at det ikke er noe galt eller kompromitterende på bildet. Det var en privat ferie på en lukket eiendom, ikke ute på en strand, fortsatte Topolanek.

Berlusconi har forsøkt å hindre publiseringen av bildene i italienske medier og hevder de bryter hans rett til privatliv. Den italienske påtalemyndigheten har krevd at bildene blir konfiskert og har startet etterforskning av fotografen.

– Uskyldige bilder

Likevel hevder Berlusconi at han ikke har noe å frykte etter publiseringen i den spanske avisen fredag.

– Dette er uskyldige bilder, det er ingen skandale, men det har vært en aggressiv invasjon av mitt privatliv, sa han på statlig radio.

– Retten til privatliv må ha større beskyttelse når viktige gjester er til stede, sa han også, og han har nå bedt sin advokat gå til sak mot El Pais.

Berlusconi befinner seg i en skilsmissestrid med sin kone. Hun krevde skilsmisse etter at 72-åringen deltok på 18-årsdagsfeiringen til en modell. Berlusconi har avvist at han har hatt et seksuelt forhold til jenta.

Bør retten til privatliv være større når det er viktige gjester til stede?

PINLIG: Silvio Berlusconi har forsøkt å hindre offentliggjøring av bildene. ARKIVFOTO: SCANPIX