Obamas spesialbygde Cadillac skal kunne motstå de fleste typer angrep. Men en liten metallbit i porten til USAs Dublin-ambassade klarte å stanse «Udyret».

Obama har innledet et ukes langt Europabesøk i Irland. Hans tipp, tipp, tippoldefar kommer fra en landsby på den grønne øyen.

Fergeerfaring?

I dag var kortesjen på vei med blinkende lys og små flagg fremme på panserne. Ut av ambassadeporten gikk det bra for de første bilene. Men så kom presidenten i sin bombesikre bil.

Vestlendinger med rik erfaring fra ombord— og ilandkjøring fra ferger skjønner hva som skjedde: «The beast» kom halvveis over kanten før den ble sittende fast midt under. Og det skjedde med en smell.

De fremmøtte som ville hilse den populære gjesten ble snytt for gleden. jubelen brøt løs ved synet av den lange bilen, men stilnet straks bilen kjørte seg fast. En buss ble dirigert opp foran det litt pinlige skuet for å blokkere sikten.

Knasende lyd

— «Udyret» kom kjørende og plutselig kom det et høyt smell, metall mot metall, en skrapende, knasende lyd og bilen sto fast, meldte den irske radiostasjonen RTE.

«Udyret» er kallenavnet på det pansrede og spesialbygde kjøretøyet som er bombesikret og utstyrt med blant annet egen oksygentank i tilfelle et kjemisk angrep.

På vei ut av porten skal understellet ha hektet seg fast i det som trolig er en del av en bomlås.