Men god til å lure leger er han i alle fall, mannen som ifølge Daily Mirror nå har reist hjem til Tyskland. Før han dro, brøt mannen som ikke hadde sagt et kløyva ord på over fire måneder sin selvpålagte taushet.

— En pleier gikk inn til ham sist fredag og spurte: «Har du tenkt å snakke med oss i dag?». «Ja, det tror jeg at jeg skal, svarte han», sier en ansatt ved Little Brook-sykehuset sør for London.

Dagen etter fløy han hjem til Tyskland. Men i mellomtiden hadde han rukket å fortelle at han var tysk statsborger og homofil, at han hadde jobbet i Paris, og satt seg på et tog til Storbritannia, der han ble plukket opp av politiet på en sørengelsk strand i april.

Han hevdet den gang at han ønsket å ta sitt eget liv, og siden da skal det britiske helsevesenet ha brukt titusenvis av pund — altså flere hundre tusen kroner — på å behandle ham.

Blant annet ble en norsktalende person hentet inn for å forsøke å kommunisere med ham, etter at han hadde pekt på Oslo på et kart.

Nå risikerer «pianomannen» å bli saksøkt med krav om tilbakebetaling av pengene britene brukte på å finne ut hvem han var og hvor han hørte hjemme. Samtidig må leger og andre velkvalifiserte personer som var i kontakt med ham, forsøke å forklare hvordan de kunne la seg lure så grundig.

Han skal ha tegnet et piano fordi det var det første som falt ham inn, da fagfolk ved Little Brook-sykehuset ga ham blyant og papir. Slik ble mediefenomenet «Pianomannen» født, selv om hans spilleferdigheter begrenset seg til å klunke på én enkelt tone.