– Etter å ha utført vanlig internasjonal oppsnappings— og identifikasjonsprosedyre, som piloten ignorerte, åpnet det peruanske militærflyet ild som en siste utvei, sa en talsmann for flyvåpenet lørdag morgen norsk tid.

Nektet Flyvåpenet hadde tidligere benektet at et peruansk militærfly skjøt mot flyet og tvang det til å lande. Flyvåpenet hevdet da at det var et fly fra det amerikanske narkotikapolitiet som snappet opp misjonærflyet, og at det styrtet fordi piloten manøvrerte dårlig.

Misjonærens ektemann og sønn kom uskadd fra det da sjøflyet de reiste i ble tvunget til å lande i Amazonelven. Piloten Kevin Donaldson ble truffet av et skudd, men overlevde, forteller pilotens kone Bobbi Donaldson. Hun forsøkte å kontakte politiet for mer informasjon, men ble avvist og frykter at myndighetene forsøkte å dekke over hendelsen.

Ifølge Kevin Donaldson ble flyet skutt mot av militære, og tvunget til å lande. Skytingen skal ha fortsatt etter landing. Roni Bowers og hennes datter skal ha blitt truffet under beskytningen.

Tok feil The Association of Baptists for World Evangelism i Pennsylvania opplyser at de omkomne var Roni Bowers (35) og hennes babydatter Charity som ble født i høst. Foreningen bekreftet at Ronis ektemann Jim og deres sønn Cory kom uskadd fra ulykken.

– Den peruanske piloten tok åpenbart feil av flyet og trodde det smuglet narkotika, sa en embetsmann i det amerikanske utenriksdepartementet som ba om å være anonym.

NTB-REUTERS-AFP