Det er første gang konservative Perry deltar i en debatt mot sine rivaler om Det republikanske partiets presidentkandidatur.

Selv om han kastet seg sent ut i kampen har han i løpet av de siste få ukene trådt fram som en av partiets klare favoritter til å utfordre USAs president Barack Obama i presidentvalget neste år.

Jobbkrangel

Kun få minutter etter at Perry og den andre hovedfavoritten Mitt Romney hadde gått på scenen begynte de å krangle over jobbspørsmål. Begge ville gjerne fremheve resultater fra delstatene hvor de har erfaring som guvernører, henholdsvis Texas og Massachusetts.

Perry viste til jobbvekst i Texas. Romney på sin side bedyret at han har skapt titusenvis av jobber i selskaper han har støttet som investor.

— Hva amerikanere ser etter nå er noen som kan få dette landet til å fungere igjen, svarte Perry, og hintet i den forbindelse til at han mener jobbene Romney har skapt hovedsakelig befinner seg utenfor landet.

Jobbmarkedet og USAs haltende økonomi var på forhånd ventet å bli de store temaene i debatten. Torsdag skal president Obama holde en tale hvor han er ventet å love flere milliarder på å skape nye arbeidsplasser.

I søkelyset

Den ventede talen hindret likevel ikke de republikanske håpene om å kritisere Obama for å ha gjort altfor lite, og bedyre en bedring hvis de blir valgt til å styre landet.

På de siste meningsmålingene er det Perry som har trukket det lengste strået blant republikanernes velgere. Derfor var også spenningen stor foran hans debattdebut onsdag kveld amerikansk tid.

— For mange vil dette være første gangen de ser Perry på TV. Det er viktig at han får begynt å fortelle historien sin før de andre kandidatene drar ham ned i søla, sa en strateg for Republikanerne, Scott Reed, rett før kandidatene skulle i ilden.