Folk kastet blomster og ropte «Viva Peron» da bilen med den flaggdraperte kisten passerte.

Ferden gikk til et mausoleum i forstaden San Vicente, reist på eiendommen der Peron tilbrakte helgene mens han var president.

Saget av hender

Tirsdagens begravelsen er den tredje for Peron, som har opplevd litt av hvert etter sin død.

Argentinas militære fjernet på 1970-tallet Perons kiste fra presidentpalasset, av frykt for at gravstedet skulle bli magnet for fanatiske tilhengere.

I 1987 brøt tyver seg inn i familiegravstedet og saget hendene av liket. Hvem og hvorfor ble aldri kjent, og mysteriet har siden pirret og plaget mange argentinere.

Ukjent datter

En kvinne som hevder å være Perons ukjente datter har i over ti år forhindret myndighetene fra å gi ham et nytt gravsted, men ga til slutt etter mot løfte om at det skal tas en DNA-prøve fra presidentens lik.

At Peron nå skal begraves for tredje gang, blir av mange også sett som en høyst politisk handling og en forsmak på neste års valgkamp i Argentina. Peronistpartiet er fortsatt landets største og mest innflytelsesrike.

Evita

Juan Peron var president i Argentina i flere omganger. Den tidligere obersten ble fengslet for militærkupp i 1945, men ble løslatt etter masseprotester og valgt til president året etter.

Med hustruen Evita ved sin side styrte han i ti år, og ble dyrket som en helt av mange argentinere.

I 1952 døde Evita og tre år senere ble Peron styrtet i et militærkupp og flyktet til Spania. Etter 18 år i eksil vendte han hjem og i 1973 ble han igjen valgt til president. Året etter døde han.

Perons tredje hustru Isabel overtok en kort stund som president, men ble styrtet i et militærkupp i 1976.

Argentinas tidligere president Juan Peron ble tirsdag begravd for tredje gang etter sin død i 1974.
STR