Det skriver den israelske avisen Ha'aretzs nettutgave. I følge avisen har Peres gått ut i israelsk radio og sagt han er i mot å erklære Terje Rød-Larsen persona non grata.

Peres sier han har kjent Rød-Larsen i over ti år, og at Rød-Larsen etter hans oppfatning er en venn av Israel som hele tiden ha forsøkt å bygge bro over den enorme kløften mellom Israel og Israels naboer.

Peres uttaler at han tror Rød-Larsen vet at han gjorde en feil da han beskrev situasjonen i flyktingleiren i Jenin. Det er en feil Peres venter Rød-Larsen ikke vil gjenta.

Rød-Larsens assistent, Peter Bartu, sier Sharons oppfordring om å boikotte Terje Rød-Larsens avspeiler sinnet i den israelske regjeringen.

Men det foreligger ikke noe vedtak om å erklærer Terje Rød-Larsen unønsket. Derfor er det for tidlig å spekuler på hvilke konsekvenser et eventuelt slikt vedtak kan få, sier Bartu. Rød-Larsen forsetter sitt arbeid som før. Det er kommunikasjon mellom Rød-Larsen og deler av regjeringen også i dag, sier Bartu.

Terje Rød-Larsen står i følge Bartu ved sine uttalelser i Jenin, men mener han er misforstått i deler av den israelske regjeingen.

— De har fullstendig misforstått hans kommentarer, sier Bartu.

Det lyktes i går kveld ikke for BT å få kommentar fra Terje Rød-Larsen selv.