Samarbeidet om sikkerhet skal tas opp igjen. Men like ved møtestedet ble en palestinsk tenåring drept.

Etter mange forgjeves forsøk på å komme i gang med samtaler for å styrke den skjøre våpenhvilen, lyktes det Arafat og Peres å sette seg ned og snakke sammen i 30 minutter. Møtet fant sted på den internasjonale flyplassen i Gaza.

De to er blitt enige om en plan som skal føre til varig våpenhvile og få slutt på blodsutgytelsene som har pågått i ett år, ble det sagt etter møtet.

I en felles uttalelse sier Arafat og Peres at de skal møtes igjen "om en ukes tid". Sikkerhetssamarbeidet mellom israelere og palestinere skal også komme i gang for fullt igjen, og Israel vil begynne å lette på blokaden rundt de palestinske områdene, het det i uttalelsen.

Tenåring drept

Men samtidig som de to snakket sammen, kom det meldinger om flere skuddveksling og sammenstøt i Gaza i morgentimene.

Palestinsk sykehuspersonell opplyser at en palestinsk 16-åring ble drept da han fikk en kule i hodet i nærheten av en israelsk militærpost ved Thermit på grensen til Egypt. Ni andre palestinere ble såret.

Journalister som dekket møtet mellom Peres og Arafat noen kilometer unna, sier at de hørte skuddveksling.

Ifølge øyenvitner var det ingen sammenstøt før skytingen begynte.

Den israelske hæren sier at det var blitt kastet flere håndgranater mot militærposten, og at tre israelske soldater ble skadd i en eksplosjon i det samme området noen timer tidligere. Fem palestinere skal også ha blitt skadd i brannen som fulgte etter eksplosjonen.

Press

Både Israel og palestinere har vært under sterkt press fra USA for å styrke våpenhvilen etter terrorangrepene for to uker siden, men Israel har trukket seg fra avtalte møter flere ganger etter voldsepisoder og drap.