Det gikk 35 minutter fra World Trade Center ble rammet av terrorister til et passasjerfly fløy rett inn i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Varslet om kapring

USAs luftforsvar hadde fått beskjed fra luftfartsmyndigetene at et kapret fly var på vei mot Washington. Beskjeden kom tolv minutter før Pentagon ble truffet, ifølge avisen Washington Post.

Likevel var forsvarsminister Donald H. Rumsfield og rådgiverne hans fullstendig uforbededt på angrepet. Heller ikke de ansvarlige for sikkerheten i bygningen fikk beskjed om den overhengende faren.

Ingen av bygningens 20.000 ansatte ble evakuert.

Feil jagerfly sendt ut

To F-16 jagerfly ble sendt i luften straks forsvaret ble varlset av luftfartsmyndighetene. Men flyene ble sendt fra en base rundt 200 kilometer unna, selv om andre jagerfly stod klare på en base bare 24 kilometer fra Pentagon.

Ifølge Washington Post henger de dårlige forberedelsene sammen med at forsvaret ikke hadde planer klare for et terrorangrep av denne typen. En har alltid regnet med at et luftangrep skulle komme utenfra USAs grenser.

— Dette var noe vi aldri hadde sett før, noe vi aldri engang hadde tenkt på, sier en av avisens kilder.

VARSLET: Tolv minutter før angrepet ble det amerikanske forsvaret varlset om at et kapret fly var på vei mot Pentagon. 188 mennesker omkom i sammenstøtet, inkludert alle om bord i flyet.
FOTO: REUTERS