— Vi har troverdig bevis for at 35 prester har misbrukt om lag 50 barn, sier talskvinne for kirken, Donna Farell.

Noen av overgrepene skal ha skjedd på 50-tallet.

— Flere av prestene var fortsatt i tjeneste og er blitt avsatt de siste ukene, sa Farell.

Ingen navn

Kirken vil ikke offentliggjøre navnene på de avsatte prestene.

— Vi vil følge loven ett hundre prosent, men kommer ikke til å offentliggjøre navn på prestene. Vi ser ikke at det kan komme noe godt ut av det, verken for ofrene eller prestene, sier Donna Farell.

Ifølge talskvinnen er det bare blitt levert inn én beskyldning om seksuelt misbruk av barn til erkebispedømmet i Philadelphia.

Torsdag denne uka ble en pedofil katolsk prest dømt til maksimumsstraffen ti års fengsel av en domstol i Boston for seksuelle overgrep mot en mindreårig.

Rettssaken mot John Geoghan, som startet i forrige uke, er den første av en lang rekke saker som kommer til å bli reist mot den 66 år gamle mannen.

- Må rapportere til politiet

Alt i alt har over 100 gutter fortalt at de ble utsatt for overgrep i de 30

årene John Geoghan var prest. Saken er meget pinlig for den katolske kirken som igjen fikk rettet søkelyset mot seg da rettssaken mot mannen startet onsdag i forrige uke. Geoghan sluttet som prest i 1993, og ble fratatt kappe og krage for godt i 1998.

Skandalen har økt i omfang etter at det ble kjent at flere av prestens overordnede kjente til at han hadde misbrukt flere barn, og at han hadde vært behandlet for pedofili. Likevel ga de presten nye oppgaver i stadig nye menigheter hvor han traff nye gutter.

Bostons kardinal, Bernhard F. Law, beklaget i forrige uke at han hadde latt en barnemishandler fortsette som prest i nesten ti år før det ble noen reaksjon. Han sa også at kirkens overordnede i fremtiden må rapportere slike forhold direkte til politiet, i stedet for å hemmeligholde dem.

(NTB)