Vatikanet kaller i sin kritikk militæroperasjonene "aggresjon som holder på å gå over i tilintetgjørelse". Artikkelen sto på trykk i avisen L'Osservatore Romano.

— Sjelden er historien blitt herjet så sterkt og reversert av et så klart ønske om å krenke et folks verdighet, heter det i artikkelen som står på førstesiden av onsdagsutgaven.

Vatikanet kunngjorde også en uttalelse onsdag hvor Israel blir skarpt kritisert for de "ydmykelser og urettferdige forhold" palestinerne blir utsatt for, men tok også sterk avstand fra terrorhandlingene mot israelerne.

Vatikanet innkalte tirsdag både den amerikanske og den israelske ambassadøren for å diskutere krisen, spesielt i forbindelse med den "dramatiske situasjonen" i Betlehem. Onsdag ble også en representant for den arabiske liga innkalt for å få en "slutt på vilkårlige terrorhandlinger".

Pavestolens vrede ser ut til å ha blitt utløst av meldinger, som siden viste seg å være falske, om at israelske soldater hadde skutt og drept en katolsk prest og såret minst seks nonner i en kirke i Betlehem tirsdag.

Israelske soldater beleiret onsdag Fødselskirken i Betlehem, der øyenvitner sa at rundt 200-300 sivile og væpnede palestinere hadde forskanset seg.

Vatikanet mener Israels militære virksomhet har som formål å krenke Palestinerne.
scanpix