– Barnet i Betlehem samler oss nok en gang for at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å hjelpe disse barna, sa paven i sin preken som tradisjonen tro ble holdt på plettfritt italiensk i Peterskirken.

Han ramset blant annet opp gatebarn som har mistet familien, barnesoldater som blir brukt til å fremme vold i stedet for fred og barn som blir misbrukt seksuelt i pornoindustrien og slik blir «traumatisert dypt inn i sjelen».

Paven nevnte ikke de mange sakene i USA, der en rekke katolikker hevder at de har blitt seksuelt misbrukt av prester da de var unge.

Ba om Midtøsten-fred Da paven kom inn på Jesu fødsel, benyttet han anledningen til å be for en snarlig løsning på konflikten mellom israelere og palestinere.

– La oss be for at det blir fred i landet Jesus elsket, og at hjertene åpner seg slik at også grensene kan åpne igjen, sa Paven.

Benedikt XVI skal etter planen gjennomføre sin første pilegrimsreise til Det hellige land i mai. Det vil bli det første pavebesøket til Israel og de palestinske områdene siden den forrige paven, Johannes Paul II, reiste dit i 2000.

Fulgte med på storskjerm Til slutt ønsket paven god jul på mer enn 60 forskjellige språk.

Som vanlig er under midnattsmessen, var Peterskirken fullstappet av tilhørere. På Petersplassen utenfor fulgte flere tusen mennesker begivenheten på gigantiske storskjermer.

MAX ROSSI / REUTERS