– Luciano Pavarotti døde for en time siden, sa hans manager Terri Robson til nyhetsbyrået Reuters torsdag morgen.

Se og hør glimt fra Pavarottis karrierePavarotti hadde kreft og fikk de siste ukene av sitt liv behandling i sitt hjem.

Familie og venner var natt til torsdag samlet hjemme hos sangeren, ifølge fjernsynskanalen E’TV Antenna Uno.

– Positiv til det siste

– Mesteren kjempet en lang, tøff kamp mot kreft i bukspyttkjertelen som til slutt tok livet av ham, skriver Robson i en epost til Associated press.

– I tråd med fremferden som karakteriserte hans liv og virke, forble han positiv helt til han endelig ga opp under de siste stadier av sykdommen, skriver Robson.

Fikk pris Pavarotti som blir regnet som en av sin generasjons største tenorer. Denne uken skulle han etter planen ha mottatt en pris fra den italienske regjeringen for sitt arbeid med å fremme italiensk kultur.

– Denne prisen fyller meg med glede og stolthet, skal ha vært Pavarotti reaksjon, ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Pavarotti ble 25. august skrevet ut fra sykehus etter å ha vært innlagt i over to uker.

71-åringen ble innlagt på sykehus 8. august for å gjennomgå flere prøver. For ett år siden ble operastjernen operert for kreft i bukspyttkjertelen. Han har gjennomgått fem kreftbehandlinger siden i fjor, melder BBC.

Da Pavarotti skulle opereres i fjor, måtte han avlyse en lang rekke opptredener.

Anerkjent Sist gang Pavarotti holdt en konsert i Italia, var vinteren 2006. Siden debuten i 1961 har den storvokste tenoren med det svarte skjegget opparbeidet seg et ry som en av verdens mest anerkjente og populære utøvere av klassisk musikk. Han har vært regelmessig gjest ved mange av verdens fremste operascener.

Blant annet har Pavarotti begeistret publikum på La Scala i Milano, Covent Garden i London og Metropolitan i New York. Han har også nådd ut til brede lag i samarbeid med to andre ledende tenorer, José Carreras og Plácido Domingo.

Trioen har opptrådt og spilt inn plater sammen under navnet «De tre tenorer». Denne trioen nådde et høydepunkt av berømmelse i 1990, da de sang den berømte Puccini-arien «Nessun Dorma» under fotball-VM i Italia.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS