Det er lite håp om å finne overlevende etter at et etiopisk fly med 90 mennesker om bord styrtet i sjøen utenfor Libanon. Dårlig vær antas å være årsaken til ulykken.

Mandag kveld var 30 omkomne funnet etter flystyrten, melder nyhetsbyrået DPA. To av dem var barn.

Flyselskapet Ethiopian Airlines har sendt en granskningsgruppe til Libanons hovedstad Beirut for å undersøke omstendighetene rundt ulykken.

Libanons forsvarsminister Elias el-Murr sier været «i prinsippet» er skyld i ulykken og en kilde ved flyplassen sier til nyhetsbyrået DPA at flyet ble truffet av lynet før det styrtet.

— Burde vært utsatt

Øyenvitner langs kysten skal ha fortalt at flyet brant da det styrtet i sjøen. De to siste dagene har uvær og kraftig regn ført til flom og ødeleggelser flere steder i Libanon.

— De burde ha utsatt flygingen en time eller to for å beskytte passasjerene. Det var kraftige lyn, og vi har hørt at lynnedslag rammer fly spesielt når de tar av, sier en slektning av en av passasjerene til lokalt fjernsyn.

Flyet av typen Boeing 737 styrtet i sjøen ved landsbyen Na’ameh få minutter etter at det hadde tatt av fra Beiruts flyplass. Det hadde 83 passasjerer og 7 besetningsmedlemmer om bord og var på vei fra Beirut til Etiopias hovedstad Addis Abeba.

Flyet skal ha tatt av klokken 2.30 lokal tid natt til mandag. Ødelagte flyseter og bagasje ble mandag skylt i land på stranden sør for Beirut, der flyplassen ligger.

Mange døde funnet

Ifølge passasjerlisten var det 54 libanesere, 22 etiopiere, en iraker, en fransk kvinne en syrer og i tillegg tre passasjerer med både libanesisk og henholdsvis britisk, canadisk og russisk pass om bord i flyet.

Flere hundre etiopiere jobber som tjenestefolk for familier i Libanon.

Marla Sanchez Pietton, konen til den franske ambassadøren i Libanon, Denis Pietton, var om bord i flyet, ifølge den franske ambassaden i landet.

- Dårlig vær

Libanons president Michel Suleiman gikk mandag langt i å utelukke at sabotasje var årsaken til flyulykken.

— Foreløpig er det usannsynlig at dette skyldes en sabotasjehandling. Etterforskningen vil avdekke hva som var årsaken, sier han.

Landets transportminister Ghazi al-Aridi opplyste tidligere at redningsarbeidere klarte å finne stedet hvor flyet traff vannet.

— Ulykkesstedet er blitt lokalisert 3,5 kilometer utenfor landsbyen Na’ameh, sa al-Aridi til pressefolk på flyplassen i Beirut.

FN-styrken UNIFIL, kypriotisk politi og britiske militære utplassert på Kypros deltok i lete- og redningsaksjonen, mens USAs marine stilte helikoptre til rådighet.