Flyet har sendt ut en nødmelding, og redningsmannskaper er på vei til et område der myndighetene frykter at flyet har styrtet, sier Indonesias transportminister Hatta Radjasa ifølge nyhetsbyrået AP.

– La oss håpe at flyet har foretatt en nødlanding, sier transportministeren til radiokanalen El-Shinta.

Ifølge sjefen ved militærflyplassen i provinsen Sør-Sulawesi, indikerer de siste nødmeldingene at flyet trolig har vært utsatt for en ulykke.

Mistet kontakten

Flyet tilhører det indonesiske flyselskapet Adam Air, og var på vei fra Surabaya på Java til øya Sulawesi da radiokontakten ble brutt, opplyser en tjenestemann i transportdepartementet.

– Vi har mottatt rapporter om at kontakten med flyet ble mistet rundt klokka 15, sier en talsmann for den indonesiske redningstjenesten.

Flyturen skulle etter planen ha tatt to timer, men det er fortsatt uklart hvilken skjebne flight KI-574 har lidd. En talsmann for flygelederne sier til indonesisk fjernsyn at det var «svært dårlig vær» i området.

På land eller i sjøen?

Det er usikkert om kontakten med flyet ble brutt da det befant seg over sjø eller land, men marinen er blitt kontaktet for en eventuell redningsoperasjon, melder AP.

En indonesisk tjenestemann forteller at redningsmannskaper har forsøkt å ringe annenflygerens mobiltelefon.

– Det var en ringetone, men ikke noe svar, forteller Abdul Gani, som jobber med søk og redningsarbeid, til Reuters.

Han mener dette kan indikere at flyet er på land og ikke i sjøen, fordi telefonen antakeligvis ikke ville fungert i vann.

Nødmeldingene kan også tyde på at flyet er i et fjellområde, ifølge Gani.

Flysøk og søk til sjøs vil bli satt i gang i morgentimene.