Det ser svært mørkt ut for den borgerlige danske regjeringen i dette valgåret, og utradisjonelle metoder tas i bruk for å sprite opp begeistringen og øke tilhengerskaren for den blå blokk, melder Aftenposten.no .

Ungdomsorganisasjonen til Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen har leid seg inn på diskoteker i flere byer. Der har de tilbudt ungdommer som melder seg inn i partiet, gratis øl. Det synes å ha gitt en positiv innvirkning på medlemstallet.

Vinn-vinn

Tirsdag kunne nemlig Venstres Ungdom melde om hele 700 nye medlemmer på landsplan. Medlemsflukten fra politiske organisasjoner er her snudd til vellykket jakt på medlemmer. Det er en seier for den pressede statsministeren, som sliter med den rødgrønne opposisjonens overtak på meningsmålingene og store interne problemer hos regjeringspartner De konservative.

Den markante fremgangen i ungdomspartiets medlemstall var imidlertid heller ingen dårlig investering for de nye medlemmene. For 100 danske kroner kjøper man et VU-armbånd som tegn på ett års medlemskap, og kan så helle i seg så mange bayere som man har kapasitet til.

Moroa begynner ved midnatt og skal egentlig vare i to timer. Underveis kan det imidlertid hende at representanter for den politiske ungdomsorganisasjonen bestemmer seg for å måle tiden med strikk, så kranene holdes vidåpne frem til klokken 03.

26 i Helsingør

Natt til sist lørdag var diskoteket Retro i Helsingør åsted for den frie flyt av fatøl for de ferske medlemmene i Lars Løkke Rasmussens parti. Ifølge utestedet var personer 600 innom. Av dem skal 26 være blitt medlem av Venstres Ungdom. I Sønderborg spanderer VU i tillegg to flasker champagne for hver gruppe på minst seks personer som melder seg inn, skriver Helsingør Dagblad.

Løs snipp

Danmarks nåværende statsminister var kjent som en glad gutt, som gjerne tok seg en tur på den lokale baren. Etter at Løkke Rasmussen som fersk finansminister i 2007 ble innhentet av omfattende bilagsrot fra tidligere tider, har han imidlertid vært mer avmålt de siste årene.

Det siste halvåret er han likevel blitt oppfattet som litt løsere i snippen igjen. Og det synes å ha smittet over på ungdommene i statsministerens parti.

Den fuktige vervekampanjen har ikke skapt ramaskrik i Danmark. Saken blir oppfattet som kuriøs og heller en litt pinlig måte å verve medlemmer på.