Ca. 50 pårørende er kommet, ytterligere 50 ventes tirsdag ettermiddag.

Flere av de pårørende er norske. Det skal holdes minnestund i en kirke i Milano fredag eller lørdag.

SAS har sendt et kriseteam på 72 personer for å ta seg av de pårørende i Milano. Kriseteamet, kalt SAS Special Assistance Team, er satt sammen av psykologer, leger og annet personell som er trent opp til å hjelpe folk i krisesituasjoner. SAS-teamet snakker alle tre skandinaviske språk, og samarbeider med et spesialkorps fra italiensk Røde Kors.

Ulike reaksjoner

— Familiene har veldig ulike reaksjoner og ulike behov. De har mange spørsmål de ønsker svar på. For oss handler det om å være medmenneskelige, lytte og snakke med dem, sier Kjerstin Broddheimer, leder for SAS assistansegruppe for de pårørendes familier.

Mange ønsker å se ulykkesstedet for å danne seg egne bilder av hva som er skjedd. De pårørende er skjermet for pressen, og er samlet i den militære delen av Linate-flyplassen.

Til Milano

SAS-sjef Jörgen Lindegaard fløy til Milano sammen med nærmere 50 av de pårørende natt til tirsdag. De reiste umiddelbart ut til ulykkesstedet. SAS har også stilt sju familiesentre verden over i beredskap, deriblant i New York og Tokyo.

— Jeg kan forsikre dere om at SAS gjør alt hva vi kan for støtte familiene i denne smertefulle tiden, sa Lindegaard på en pressekonferanse i Milano tirsdag.

SAS har også tilbudt de pårørende 25.000 dollar i umiddelbar kompensasjon etter ulykken.

SORG: Pårørende strømmer til Milano. FOTO: REUTERS
Foto: Reuters