Inntil nå har Utenriksdepartementet vært mottakssentral for savnetmeldinger, men nå skal alle henvendelsene gå direkte til politiet.

— Vi ber også alle de som allerede har meldt fra til Utenriksdepartementet om å kontakte sitt lokale politi, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland Politidistrikt.

— Hvorfor må de som alt har kontaktet UD også melde fra til politiet?

— Politiet trenger langt mer informasjon enn det Utenriksdepartementet har bedt om. Vi ber om at folk tar med foto og oppgir særtrekk ved savnete personer, for eksempel piercinger, tatoveringer, føflekker også videre. Det er også aktuelt å ta DNA-prøver av familiemedlemmer. Derfor ber vi om at de som kontakter politiet, har et nærmest mulig slektsmessig forhold til den eller de som er savnet, sier Hillestad.

Han sier disse pårørende-opplysningene er umåtelig viktig i arbeidet med å identifisere personer som enten ligger bevisstløse på sykehus eller i verste fall er omkommet i katastrofen.

— Politiet ønsker også å få beskjed om personer som har vært savnet, men som nå er kommet til rette i god behold, sier Hillestad. Han opplyser at henvendelsene skal skje til nærmeste politi- og lensmannskontor.

Politiet vil også samle inn savnedes tannopplysninger, og ber pårørende om å oppgi tannlegene de må kontakte.

Et team fra Kripos er fremme i Thailand, og et nytt er på vei. De skal undersøke lik som er funnet i Khao Lak.