Politiet skjerpet tirsdag sikkerhetstiltakene etter to netter med uroligheter, som ble utløst av at to tenåringer omkom i en kollisjon med en politibil.

I Villiers-le-Bel brukte politiet helikopter for å lokalisere ungdommer som deltok i opprøret

Rundt 100 ungdommer satte natt til tirsdag fyr på en rekke kjøretøy og kastet stein, molotovcocktails og kinaputter mot politiet. De om lag 160 politifolkene svarte med tåregass og sjokkgranater.

Mange av politifolkene fikk behandling på en brannstasjon i nærheten som fungerte som base for styrkene, men ingen av dem skal være alvorlig skadd. Over 60 biler ble satt i brann og flere bygninger ble vandalisert av ungdommene. Uroen spredte seg også til andre byer.

Sarkozy ber om ro Mandag ettermiddag manet president Nicolas Sarkozy til ro, men oppfordringen så ikke ut til å ha noen virkning.

– En politimann ble såret i skulderen av en grovkalibret kule, opplyser en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP tirsdag morgen.

Opptøyene i forstaden Villiers-le-Bel begynte etter at to tenåringer døde i en kollisjon med en politibil søndag. Samme kveld angrep ungdommer flere politistasjoner, og over 20 politifolk ble skadd, deriblant en politisjef som forsøkte å roe ned gemyttene.

Uklart om ulykke De to omkomne på 15 og 16 år kjørte motorsykkel da de krasjet med en politibil i 18-tiden søndag.

Omstendighetene rundt ulykken er uklare, men innbyggere har opplyst at politifolkene forlot de skadde ungdommene kort tid etter kollisjonen. En anonym politikilde sier at det er satt i gang en etterforskning for å finne ut om politimennene unnlot å hjelpe ofrene og om de eventuelt er skyldige i uaktsomt drap.

De foreløpige resultatene av granskingen tyder på at polititjenestemennene ikke gjorde noe galt, melder BBC. Motorsykkelen kjørte i maksimal hastighet og var ikke registrert for å bruke på veien, opplyser polititjenestemenn. I tillegg skal de to ungdommene ha brutt trafikkreglene og ikke brukt hjelm.

Forholdet mellom politiet og ungdommer i flere forsteder til Paris er spent. Etter at to ungdommer med innvandrerbakgrunn i 2005 mistet livet mens de flyktet fra politiet, brøt det ut opptøyer som varte i to måneder, og som spredte seg til andre deler av landet.

REUTERS
PASCAL ROSSIGNOL
PASCAL ROSSIGNOL