Mens Amedy Coulibaly forskanset seg og drepte i det jødiske supermarkedet Hyper Cacher, holdt franske medier verden informert om blant annet hvor folk gjemte seg inne i butikken.

Nå saksøker seks tidligere gisler flere franske medier for å ha satt livene deres i fare. Det melder det franske nyhetsbyrået AFP.

Coulibaly, som kjente Charlie Hebdo-attentatmennene Saïd og Chérif Kouachi, angrep Hyper Cacher 9. januar i år. Han drepte fire mennesker, mens 15 mennesker var gisler. Flere av dem var på et kjølerom, der nyhetskanalen BFMTV opplyste at en kvinne gjemte seg.

Fulgte med på TV

Og det var særlig BFMTV som var uansvarlige, mener Patrick Klugman, advokaten til de seks. BFMTV er Frankrikes ledende nyhetskanal.

— Medias arbeidsmetoder i denne løpende dekningen var ensbetydende med å lede noen til å gjøre noe kriminelt, sier Klugman til AFP.

Også andre medier satte gislenes liv i fare, ifølge ham.

FRA VIDEO: Amedy Coulibaly i en video som ble lagt ut på internett.
NTB Scanpix

BFMTV har allerede beklaget. Ifølge dem ble det sagt én gang at en kvinne gjemte seg på kjølerommet, og kanalen forsto fort at det var en tabbe. Dermed ble ikke informasjonen repetert.

Coulibaly fulgte med på nyhetsdekningen på flere ulike kanaler — men så ikke på BFMTV på det tidspunktet. Han hadde tidligere på dag blitt intervjuet av kanalen over telefon.

Sympatiaksjon

— Livene deres kunne ha vært i fare om Coulibally hadde fått med seg hva BFMTV sendte, sier Klugman.

SAMLET SEG: Tusenvis av mennesker samlet seg utenfor Hyper Cacher i fullstendig stillhet, kvelden etter Coulibalys terroraksjon.
Håvard Bjelland

Terroraksjonen mot Hyper Cacher skjedde samtidig som Kouachi-brødrene forskanset seg i Dammartin-en-Goële utenfor Paris.

Franske spesialstyrker stormet supermarkedet og drepte Coulibaly rett etter at de hadde stormet trykkeriet der brødrene forskanset seg.

Angrepet på supermarkedet skjedde fredag, dagen da storinnkjøpene til neste dags sabbatt vanligvis skjer. Tusenvis av Paris' jøder markerte med å møte opp utenfor butikken lørdag kveld, i fullstendig stillhet.