Det viser en undersøkelse gjennomført av Universitetet i Aalborg.

— Forklaringen ligger i de tradisjonelle kjønnsrollene for menn og kvinner, forteller humorforsker Martin Führ.

— Vi vet at mennenes humor er tydeligere, grovere og mer direkte. Derfor fremstår faren klarere i sitt humoristiske budskap. Det er noe som blir tatt godt imot av barna, sier Führ, som er ansvarlig for undersøkelsen.

1.562 barn mellom 11 og 16 år ble spurt om det er far eller mor som har best humor, er best til å fortelle vitser og til å «fjolle rundt». Både guttene og jentene sier at pappa er den morsomste på alle de tre områdene.

Men alder spiller en rolle, forteller Führ. Tidligere undersøkelser viser at mindre barn synes mamma er like morsom som pappa. For barn mellom 11 og 16 år spiller imidlertid seksualitet en stor rolle - noe det er enklere for fedre å spøke med.

— Den tydeligere formen for humor, som kun har vært tillatt for menn, er mer seksuelt relatert enn kvinnenes. Man kan godt anta at dette er grunnen til at pubertetsbarn synes pappa er morsommere, sier forskeren.

Führ tror ikke mønsteret vil endre seg foreløpig.

— Det krever at kvinnerollen, og de egenskapene vi tilegner forskjellige kjønnsroller, endrer seg helt grunnleggende. Det vil ta lang tid, sier han.

Hvorfor tror du det er sånn? Si din mening under.