Lukas Papademos skal presentere den nye samlingsregjeringens mål under en tale i nasjonalforsamlingen klokken 18 norsk tid. Regjeringen skal onsdag gjennom et tillitsvotum, som den etter alle solemerker overlever.

EU-lederne opprettholder presset mot Hellas og sier det er helt avgjørende at regjeringen gjennomfører krisepakken fra eurotoppmøtet i oktober. Hvis ikke skrus pengekranen igjen, og Hellas må se langt etter neste utbetaling fra kriselånet fra i fjor.

Rundt midten av desember er statskassen tom om ikke den fylles med nye penger. Så Papademos får ingen fredningstid eller pustepause.

Troika på plass

Inspektørene fra den såkalte troikaen — EU, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) - kom mandag tilbake til Aten for å gå reformarbeidet etter i sømmene.

Troikaen har tidligere vært svært misfornøyd med gjennomføringen av sparetiltakene. De internasjonale långiverne krever nå skriftlige garantier fra Hellas for å utbetale nye lån.

Overgangsregjeringen skal sitte til det holdes nyvalg. Enkelte har nevnt 19. februar som mulig valgdato, men Papademos insisterer på at det ikke er bestemt noen dato.

Euro-exit

Papademos snakket i helgen både med Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Tysklands statsminister Angela Merkel, som ga sin greske kollega klar beskjed om å handle raskt.

Magasinet Der Spiegel skriver mandag at den tyske regjeringen har utarbeidet kriseplaner for et scenario der Hellas ikke klarer å innfri forpliktelsene sine og blir tvunget til å forlate eurosonen.