Det var hardrockerne i Damageplan, det nye bandet til brødrene Dimebag Darrell og Vinnie Paul fra det legendariske bandet Pantera, som sto på scenen.

Ifølge flere øyenvitner tok den hettekledde mannen seg opp på scenen bare et halvt minutt etter at bandet var gått på scenen.

— Du ødela livet mitt

Mannen gikk over til høyre side av scenen, grep tak i gitarist Dimebag Darrell, skjøt ham i magen fra kloss hold, og avfyrte flere skutt i den tidligere Pantera-gitaristen etter at han var segnet om.

I ryktene som oppstod etter skytingen, ble det hevdet at også trommeslager Vinne Paul, som er Darrells bror, også var drept. Ifølge radiostasjonen The Blitz 97,5 FM i Ohio, er dette ikke riktig. Vinnie Paul skal være sett utenfor konsertlokalet etter skytingen, tilsynelatende fysisk uskadd.

Flere nyhetsbyråer melder likevel at ytterligere et bandmedlem skal være drept. De øvrige medlemmene i gruppen DamagePlan er vokalist Patrick Lachman og bassist Bob Zilla.

Skjøt mot publikum

Totalt skal fem personer være drept, deriblant gjerningspersonen selv.

Ifølge Columbus-politiet tok gjerningsmannen seg opp på scenen under konserten, og begynte å skyte på bandmedlemmene. Deretter snudde han seg, og fyrte av flere skudd mot publikum.

Like etterpå skal han ha blitt skutt av en politibetjent kom til klubben like etter skuddsalvene.

— Hadde ikke betjenten dukket opp, ville flere personer dødd, sier en talsmann for politiet til CNN.

Politiet sperret umiddelbart av et stort område. 60 betjenter var i morgentimene i sving med å avhøre de mange hundre sjokkerte vitnene til det blodige dramaet.

- Mayhem

Calvin Bota var en av øyenvitnene som så de uvirkelige scenene utspille seg på nattklubben.

— En mann kom på scenen, jeg vet ikke hvor han kom fra, men han begynte å skyte, først gitaristen, så skjøt han noen skudd til. Deretter gjemte han seg bak scenen en liten stund, sa Bota til den lokale tv-stasjonen WSYX.

— Alle fikk panikk, det var fryktelige scener, et mayhem. Og så kom det en politimann inn i klubben, med en pistol hevet. Til slutt fikk han skutt mannen, fortsatte han.

Et annet vitne, Gerald Caudill, mener desperadoen skjøt gitaristen minst fire ganger.

— Jeg så sårede mennesker overalt, inne i klubben, ute på parkeringsplassen - overalt.

Sønner av countrystjerne

Darrell "Dimebag" Abbott ble født i Dallas, Texas 20. august 1966. Han og broren Vinnie Paul, som begge spilte i Pantera, er sønner av countrystjernen Jerry Abbott.

På slutten av 70-tallet forlot Darrell countrymusikken til fordel for hardrock, etter å ha oppdaget Ace Frehley og Kiss.

Tidlig på 80-tallet dannet han Pantera med broren Vinnie, og med vokalist Phil Anselmo fikk de sitt store gjennombrudd i 1992 med albumet "Vulgar Display Of Power". Bandet ble oppløst i fjor.

Darrell ble regnet som en av hardrockens fremste gitarvirtuouser, og hadde akkurat kommet i gang med sitt nye bandprosjekt Damageplan da han ble drept 8. desember - på dagen 24 år etter at Mark Chapman skjøt og drepte John Lennon...

FØRSTESIDEN på Columbus Dispatsch i dag.
SKUTT: Dimebag Darell (t. h.), eks-Pantera, er bekreftet død etter nattens blodige drama. Også et annet medlem av Damageplan skal være drept.
DAMAGEPLANS HJEMMESIDE