Hun har kommet til landsmøtet i St. Paul sammen med venninnene fra Tennessee Federation of Republican Women, alle i røde glitrende cowboyhatter.

— Ja, du må ikke misforstå. Vi elsker McCain. Men det er ikke til å stikke under en stol at vi manglet noe – vi trengte nytt blod. Denne damen har gitt partiet ny energi.

— Hun sier det som det er, hun er jordnær, og hun ga Obama en skikkelig omgang. Har du noen gang sett en dame gi en mannlig kandidat en på tygga på den måten hun gjorde det i kveld? Hun tok hanskene av og gikk rett i kamp, sier Holly McDow begeistret.

– Vi kjenner oss igjen i henne. Hun er sånn som oss, har de samme verdiene. Familie er helt tydelig viktig for henne, og det er det viktigste for meg også. Dessuten er hun religiøs og liker guns og er mot abortører.

- Noe menneskelig med henne

— Vet du hva kallenavnet hennes var da hun spilte basket i high school? Spør Holly.

- Sarah Barracuda?

— Ja. Men etter det ble hun kalt «fire and nice» fordi hun var både tøff og hyggelig. Og det skinner igjennom. Det er noe menneskelig med henne samtidig som hun virker sterk

— Jeg elsket det når hun fortalte om at hun solgte guvernørkontorets privatfly på ebay. Hvor kult er det? Palin rocks! roper Shirley Ward.

- En tøffing

Delegat James Dickey (41) fra Texas var spent på hvilken type tale Sarah Palin ville holde.

— Jeg visste at Sarah Palin var en tøffing, men jeg ville gjerne se at hun hadde futt i seg. Jeg likte at hun forklarte hvilken bakgrunn hun hadde, og snakket om sin erfaring som leder, både som ordfører og guvernør. Det gjorde hun glimrende - jeg mener at hun la den ballen død.

- Var du overrasket over at hun angrep Barack Obama såpass hardt?

— Kanskje litt. Men det var en hyggelig overraskelse, etter all dritten de har kastet mot henne, og dradd famiien gjennom sølen. Jeg syntes det var flott at hun sto opp for seg selv og familien og sa: «Back off!»

- Vil du være komfortabel med henne som president dersom noe skulle skje med McCain?

James tenker seg om et øyeblikk.

— Ja. Ja, det ville jeg. Jeg tror hun kan bli en bra president.

- Obama er vag

Vi treffer på Loren Jones, en av svært få svarte delegatene her i Minneapolis, i lobbyen. Bare 36 av 2380 delegater er svarte. Det er det laveste antallet siden partiet begynte å føre statistikk for 40 år siden.

Loren holder på et skilt med påskriften «Hør på min mamma, og stem på McCain, ikke Oba-ma». Loren er delegat fra Florida, en stat der McCain ser ut til å kunne ta innersvingen på Obama.

— Jeg syntes McCain er en bedre leder. Obama er vag, jeg vet ikke hva han mener, og hva han står for.

— Hva tror du partiet må gjøre for å tekkes flere afro-amerikanske velgere?

— Send Sarah Palin inn i svarte nabolag! Alvorlig. Jeg tror mange svarte kvinner vil føle seg komfortabel med henne. Hun virker så jordnær og vanlig, og samtidig tøff og rappkjeftet. Dessuten har hun en gravid tenåringsdatter, og det er en situasjon veldig mange svarte kvinner kan kjenne seg igjen i. Det er mange kristne blant oss svarte fra sørstatene og for oss er sosiale temaer viktig, som abort.

Christina Pletten (MMS)
Christina Pletten (MMS)
Christina Pletten (MMS)
Christina Pletten (MMS)