I sin avskjedstale i byen Fairbanks søndag sa Palin lite om hva hun nå vil foreta seg, men hun antydet at hun vil fortsette sitt politiske virke på en større arena enn grisgrendte Alaska.

– Etter å ha tatt denne avgjørelsen vil jeg være i stand til å kjempe enda hardere for dere, for det som er rett, og for sannheten, sa Palin.

Presidentkandidat?

Rundt 5.000 tilhengere hadde møtt frem for å høre talen hennes i Pioneer Park i sentrum av Fairbanks.

Palin var nokså ukjent utenfor Alaska da Republikanernes presidentkandidat John McCain plukket henne ut som visepresidentkandidat i fjor. Flere har spekulert over om hun nå planlegger å stille som presidentkandidat i 2012. I mellomtiden er det ventet at hun vil skrive bok.

Lovbrudd

Samtidig viser det seg at Palin er blitt stadig mer upopulær blant velgerne i USA den siste tiden, og i hjemstaten er hun anklaget for et titall brudd på bestemmelsene i embetsmannsloven.

Palin har sagt at de «absurde» anklagene har kostet henne flere millioner kroner i advokatsalærer, og hennes tilhengere har derfor opprettet et fond for å bistå henne økonomisk. Ifølge lokale medier viser det seg imidlertid at dette fondet i seg selv kan utgjøre et brudd på regelverket.

Viseguvernør Sean Parnell overtar som guvernør etter Palin.

AP