Et flertall av de kvinnelige velgerne i USA ser på John McCains valg av visepresidentkandidat som en kalkulert politisk beslutning heller enn en beslutning som bygger på Palins erfaring og personlige egenskaper.

Det er konklusjonen Garin-Hart-Yang Research Group trekker etter å ha gjennomført en meningsmåling hvor 800 kvinner deltar, melder nyhetsbyrået AFP.

56 prosent av de spurte kvinnene sier Palins rulleblad fra politikken og hennes holdninger til verdispørsmål, deriblant spørsmålet om selvbestemt abort, virker avskrekkende på dem.

– Var hastevalg

Palin skulle onsdag holde sin tale på det republikanske landsmøtet i St. Paul. Siden søndag har hun holdt seg på suiten sin på et hotell i Minneapolis.

Der har John McCains rådgivere satt henne inn i den republikanske presidentkandidatens standpunkter når det gjelder blant annet økonomi, energipolitikk og Irak-krigen, skriver The Washington Post.

– Hun er veldig engasjert og entusiastisk. Hun ønsker å ta til seg så mye informasjon som mulig, sier Palins talskvinne Maria Comella.

McCains rådgivere har avvist påstandene fra Obama-leiren om at Palin var et hastevalg og gjort det klart at hun var en av hovedkandidatene fra begynnelsen av.

Anonyme republikanske kilder hevder imidlertid at Palins navn ikke dukket opp før på sensommeren.

Valgkampsjef Rick Davis innrømmet onsdag at den ferdigskrevne talen til Palin var for maskulin i stilen og måtte skrives om igjen.

Kvinnene velger Obama

Målingen fra Garin-Hart-Yang Research Group viser også at mange kvinner har skiftet side til Demokratene etter at valget av Palin som visepresidentkandidat ble kjent.

Bare 41 prosent av kvinnene sier de vil stemme på Republikanernes lag. 52 prosent vil heller stemme på Demokratenes presidentkandidat Barack Obama og hans visepresidentkandidat Joe Biden.

Mandag ble det kjent at Sarah Palins 17 år gamle datter Bristol er gravid i femte måned.

Tirsdag kom det fram at hennes ektemann var medlem av Alaskas uavhengighetsparti fram til 2002. Partiet kjemper for løsrivelse fra USA.

For unngå eventuelle nye «feiltrinn» har McCains rådgivere regissert Palins debut på den nasjonale arena ned til minste detalj. Det innebærer skjerming fra pressen.

Bortsett fra et intervju med magasinet People har hun ikke besvart spørsmål fra media siden hun ble valgt til visepresidentkandidat.

Det er fremdeles uklart når hun vil møte de nasjonale mediene ansikt til ansikt.

GJØRES KLAR FOR DEBUTEN: Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin på podiet sammen med partiets presidentkandidat John McCain. McCains rådgivere går nå runde på runde med Palin for å gjøre henne klar for debuten på den nasjonale, politiske arena.
JOHN GRESS
I SISTE LITEN?: Sarah Palin taler til det republikanske landsmøtet onsdag kveld. Kilder i partiet hevder at hun ikke ble aktuell som visepresidentkandidat før på sensommeren, stikk i strid med hva McCain-leiren hevder.
MATT SULLIVAN
MØTTE DATTEREN: John McCain (t.h.) hilser på Levi Johnston og Bristol Palin. 17 år gamle Bristol er visepresidentkandidat Sarah Palins datter og gravid i femte måned. Sarah Palin har gjort det klart at datteren og Johnston, som er barnets far, skal gifte seg.
BRIAN SNYDER