Sarah Palin lurer på hvorfor USA ikke har bedt Norge om hjelp til håndteringen av utslippet i Mexicogolfen.

Palin tordner mot president Barack Obamas håndtering av krisen i et intervju med konservative Fox News. I intervjuet hevder hun at Obama ikke har kontaktet Norge og bedt om hjelp, noe hun mener han burde ha gjort.

— Det regjeringen skulle ha gjort for lenge siden, er å be om hjelp fra utlandet. De klarer ikke en gang å ringe tilbake til de som er aktuelle. Som nederlenderne og nordmennene, sier Palin.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dave Martin

PRIMITIV OLJERYDDING: Mange mener at oppryddingen av oljesøl på de amerikanske strendene er ganske primitiv. Fikk henvendelse

— De er kjent for diker, for å rense vann og for å ta seg av oljesøl. De tilbød hjelp, men ble ikke ringt opp igjen. Det får vi høre av nordmennene, sier Palin.

Overfor dagbladet.no avkreftes imidlertid disse opplysningene av Kyst- og fiskeridepartementet.

De er kjent for diker, for å rense vann og for å ta seg av oljesøl. De tilbød hjelp, men ble ikke ringt opp igjen. Det får vi høre av nordmennene

Sarah Palin

— Kort tid etter ulykken henvendte amerikanske myndigheter seg til norske myndigheter og ba om en oversikt over hvilket utstyr vi kunne bidra med, sier kommunikasjonsrådgiver Halvard Wensel.

Palin kaster også ut en brannfakkel og hevder at Obamas hovedprioritet ikke er å stagge oljelekkasjen.

  • BTs MENING:

Olje på vannet — Må stoppes

  • Vi må stoppe lekkasjen. Det må være hovedprioritet. Jeg er ikke sikker på om det er Obamas hovedprioritet. Han bruker krisen til å øke avgifter. Sikkerheten til folket må være topprioritet, sier Palin.

Artikkelen fortsetter under bildet

HO

SVART RØYK fra en kontrollert brann i oljebrønnen i Mexicogolfen. — Vi vet ikke hvor vi skal snu oss. Vi kan ikke stole på oljeselskapet BP, og ikke på myndighetene. De har ledet dette arbeidet i åtte uker, men ikke klart det, sier Palin.

Visepresidentkandidaten som tapte valget med John McCain, avslutter med å understreke at hun ikke ønsker å bringe partipolitikk inn i debatten.

— Men vi har et problem med myndighetene, slår hun fast.