Israelske stridsvogner tok seg inn i de selvstyrte byene Jenin og Ramallah på Vestbredden tidlig torsdag morgen.

Palestinske tjenestemenn sier en palestinsk politimann ble skutt og drept av israelske soldater i Ramallah, da det oppsto skuddvekslinger mellom palestinere og de israelske styrkene.

Palestinske sikkerhetskilder og øyenvitner sier sju israelske stridsvogner og en bulldoser tok seg flere hundre meter inn i Ramallah tidlig torsdag morgen. Bulldoseren fjernet sperringer som palestinske sikkerhetskilder har satt opp utenfor et hotell.

Ifølge de palestinske kildene kjørte stridsvognene rundt 4 kilometer inn i utkanten av byen Jenin, som er under palestinsk selvstyre. Beboere sier de ikke hørte skyting. Palestinske kilder sier at ytterligere 12 israelske stridsvogner befinner seg i et område under israelsk kontroll nord for Jenin. Israel ser på Jenin som et arnested for terrorister, og har tatt seg inn i området minst to ganger siden det palestinske opprøret brøt ut for et år siden.

Den israelske hæren bekrefter aksjonene, og sa at målet var å innta posisjoner rundt de to selvstyrte byene. De undersøker også rapportene om at en politimann ble drept i Ramallah. Aksjonene kommer etter at den israelske turistministeren Rehavam Zeevi ble utsatt for et attentat onsdag.

(NTB)