Jamal Abu Samhadana, som var en veteran i den militante gruppa Folkets motstandskomitéer (PRC), var blant fire mennesker som ble drept i angrepet på en PRC-leir ved Khan Younis. De tre andre hørte også til PRC.

Samhadana hadde lenge vært etterlyst av Israel for flere angrep mot israelske sivile og soldater, og han mistenkes for å ha vært involvert i et angrep på en amerikansk diplomatisk bilkolonne på Gazastripen i 2003 som kostet tre amerikanere livet. Han hadde overlevd flere israelske angrep.

Den nye Hamas-regjeringen utnevnte Samhadana til en overordnet stilling i innenriksdepartementet, som overvåker de hemmelige tjenestene. Utnevnelsen var svært irriterende for president Mahmoud Abbas, som forsøker å berge fredsprosessen med Israel.

De israelske flyene avfyrte minst fire granater mot treningsleiren. En israelsk talskvinne bekrefter at angrepet fant sted, men Israel vil ikke bekrefte at de var spesifikt ute etter Samhadana.

Angrepet utløste store demonstrasjoner i byene og flyktningleirene i den sørlige delen av Gazastripen, blant annet i hans egen hjemby Rafah.