Egypts utenriksminister Ahmed Aboul Gheit opplyser at undertegningen som skulle finne sted 26. oktober, er utsatt i flere uker.

Egypt har i lengre tid forsøkt å få i stand en forsoningsavtale mellom Fatah og Hamas, men utsettelsene har vært mange.

Hamas-protest

Islamistene i Hamas vant valget i de palestinske selvstyreområdene i 2006, men fikk aldri kontroll over de Fatah-kontrollerte sikkerhetsstyrkene. I 2007 brøt det ut kamper på Gazastripen, der Hamas gikk seirende ut.

Palestinernes president Mahmoud Abbas, som også leder Fatah, svarte med å oppløse regjeringen. En Fatah-dominert overgangsregjering har siden styrt på Vestbredden, mens Hamas kontrollerer Gaza-stripen.

Hamas bekrefter at det er de som ikke vil undertegne forsoningsavtalen og viser til at dette skjer i protest mot måten Abbas har håndtert den såkalte Goldstone-rapporten på.

FN-rapporten anklager Israel for krigsforbrytelser og mulige forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med Gazakrigen, som kostet nærmere 1.400 palestinere livet tidligere i år.

Krigsforbrytelser Den uavhengige rapporten ble utarbeidet på oppdrag fra FNs menneskerettighetsråd i Genève, men Abbas har støttet rådets beslutning om ikke å videresende den til FNs hovedforsamling.

Israel og USA har fordømt rapporten, som rett nok også kritiserer Hamas for krigsforbrytelser i forbindelse med rakettangrep mot sivile mål i Israel.

Abbas har også måttet tåle skarp kritikk fra mange innen Fatah, som mener at han ga etter for press da han lot anledningen gå fra seg.

Søndag forsvarte han beslutningen i en fjernsynstale, men lovet likevel å gjøre et forsøk på å få FNs menneskerettighetsråd til å stemme over rapporten.

Må holdes ansvarlig Hamas-bevegelsens politiske leder Khaled Meshaal var ikke imponert etter Abbas’ fjernsynstale.

— Ingen har lenger tro på denne ledelsen. De må holdes ansvarlige. Israel var trengt opp i et hjørne og ble reddet av de palestinske utsendingene, sa Meshal i Damaskus søndag.

En Hamas-talsmann på Gazastripen var av samme oppfatning.

— Abbas’ tale var et forsøk på å fraskrive seg ansvaret for de palestinske selvstyremyndighetenes forbrytelse i Genève, sa talsmannen.