Eks-general Zinni forlot Midtøsten tidligere i desember etter å ha vært vitne til noen av de verste voldsaksjonene i løpet av det 15 måneder lange palestinske opprøret.

Amerikanske myndigheter har lovet at Zinni kommer tilbake hvis palestinerne gjennomfører konkrete tiltak for å stanse militante palestinere og hvis Israel opphever restriksjoner mot palestinerne.

— Myndighetene er rede til å sende en delegasjon til Washington for å forklare hvor vi står og hvilke tiltak som er iverksatt fra palestinsk side, het det i en kunngjøring etter et kabinettmøte i byen Ramallah fredag. Der var blant annet Yasser Arafat til stede. Videre ble det bedt om at Zinni går i gang med en våpenhvile-plan utarbeidet av CIAs leder George Tenet, samt anbefalingene fra den såkalte Mitchell-komiteen.

En talsmann for israelske myndigheter avviste imidlertid palestinernes utspill.

— Årsaken til at Tenets forslag ikke var vellykket, var palestinernes steile holdning og manglende evne til å bekjempe terrorisme, avvikle terroristenes infrastruktur, samt innføre en våpenhvile i de palestinske områdene, sa Raanan Gissin, som er statsminister Ariel Sharons rådgiver.

(NTB)