Den israelske hæren beleiret i kveld Arafats hovedkvarter i Ramallah i et forsøk på å isolere ham og tvinge ham til å utlevere etterlyste militante palestinere som oppholder seg i hovedkvarteret.

Aksjonen i Ramallah ble satt i verk etter at en palestinsk selvmordsbomber sprengte en buss i Tel Aviv og drept fem mennesker. Dagen før ble en politimann drept av en annen selvmordsbomber nord i Israel.

Talsmann for utenriksdepartementet Gideon Meir sier offensiven i Ramallah har som mål å få tatt til fange 19 eller 20 personer som israelerne anklager for å stå bak angrep mot Israel.

— Det vi gjør er å be dem gjennom høyttalere om å komme ut og overgi seg, sa Meir til nyhetsbyrået Reuters i Jerusalem. Den israelske regjeringen vil bestemme hva som videre skal skje, hvis ikke de etterlyste personene overgir seg frivillig.

Arafats medarbeidere forteller at israelske stridsvogner og personellkjøretøyer rullet inn på hovedkvarterets område og åpnet ild med maskingevær. Israelske tjenestemenn gir en litt annen versjon, og sier hæren hadde omringet hovedkvarteret og besvarte skyting innenfra bygningen.

BELEIRET: Yassir Arafat.
FOTO: REUTERS