Israelerne har tidligere uttalt at de vil lette på blokaden, men det har ikke ført til mindre spenning i de palestinske områdene. To palestinere ble skadet i ulike episoder på Gazastripen lørdag, ifølge sykehus-kilder.

Rundt 2.000 palestinere marsjerte mot en israelsk kontrollpost vest for byen Nablus, mens de sang «Al Quds (red. anm.: Jerusalem) er Palestinas hovedstad».

På Gazastripen bar sørgende kroppen til den drepte Mohammed Abu Awn innhyllet i et palestinsk flagg. 20-åringen ble drept av israelske soldater fredag, samme dag som 14 andre ble såret i sammenstøt med israelske tropper.

På hovedveien mellom Ramallah og Jerusalem på Vestbredden samlet det seg hundrevis av palestinske kunstnere, intellektuelle og lokale innbyggere som slo på trommer og bar plakater hvor de krevde «Land for fred — ikke mat for fred», mens de nærmet seg en israelsk sperring.

Mandag drar Israels statsminister Ariel Sharon til Washington for å treffe USAs president George W. Bush for første gang siden de to ble innsatt som statssjefer.

NTB