Angrepet skal ha vært gjengjeldelse for et angivelig palestinsk granatangrep mot den jødiske bosettingen Netzarim, som ligger i den israelsk-okkuperte delen av Gaza-stripen.

Det er ikke meldt om skadde eller skader etter det angivelig angrepet mot Netzarim, og det er også uklart om den 45 år gamle Suliman al-Arooqe som ble drept eventuelt hadde noe med dette å gjøre.

Det israelske angrepet mot al-Maghazi-leiren kom bare timer etter at tre israelske kamphelikoptre avfyrte fire raketter mot bilen til den palestinske etterretningsoffiseren Abdel-Karim Oweis.

Oweis ble bare lettere skadd i angrepet, men Mo´tassem al-Sabbagh, en aktivist i Yasser Arafats Fatah-bevegelse som var i bilen, ble drept.

Allam Jaloudi, en palestinsk politimann som befant seg nær bilen da rakettene traff, ble også drept i angrepet, og 16 andre palestinere ble såret.

Rakettangrepet var etter alt å dømme et forsøk på å likvidere Oweis. Israelske dødsskvadroner, snikskyttere og agenter har det siste halve året likvidert over 20 palestinske ledere og aktivister, en praksis som har møtt massiv fordømmelse internasjonalt.

(NTB)