På en felles pressekonferanse torsdag kveld opplyste leder av Pakistan Muslim League-N, Nawaz Sharif, og leder av Det pakistanske folkepartiet (PPP), Asif Ali Zardari, at de var blitt enige om en felles politisk plattform.

– Vi er blitt enige om en felles plattform. Vi vil samarbeide om å forme regjeringen sentralt og i provinsene, sa Sharif.

– Vi vil forsøke å holde sammen i nasjonalforsamlingen. Målet er sammen å styrke Pakistan, uttalte Sharif.

Musharraf

Sharif har hatt som uttalt mål å fjerne president Pervez Musharraf fra makten. Også PPP har antydet dette.

PPP og PML-N, som har vært de to største opposisjonspartiene, får ikke det nødvendige to tredels flertall i nasjonalforsamlingen for eventuelt å stille Musharraf for riksrett. De to partiene må derfor i så fall få med seg småpartier.

Ingen av de to lederne røpet torsdag om de er blitt enige eller ikke om å fjerne Musharraf. Sharif gjentok imidlertid sitt ønske om å få fjernet sin erkefiende fra makten.

Zardari lovet at koalisjonen ikke vil forsøke å trekke inn noen partier fra alliansen som har støttet Musharraf i årene fra 2002 og fram til november 2007.

– Vi kaster ikke våre øyne mot noen partier som støtter Musharraf, uttalte Zardari.

Dommerstrid

De to partiene er også blitt prinsipielt enige om å gjeninnsette dommerne som ble kastet av Musharraf da han erklærte unntakstilstand i fjor. Dette har vært et spørsmål som mange har ansett skulle bli en kilde til uenighet mellom de to partiene.

– I prinsippet er det ingen uenighet om å gjeninnsette dommerne. Vi vil sammen i nasjonalforsamlingen se på hvordan dette skal gjøres i praksis, uttalte Sharif.

Pakistansk politi måtte bruke tåregass og køller mot rundt 100 advokater som demonstrerte i Karachi torsdag med kravet om å gjeninnsette de til sammen 63 dommerne, deriblant høyesterettsjustitiarius Iftikhar Muhammad Chaudry.

Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif talte til advokater som demonstrerte i Islamabad torsdag. Advokatene krever at avsatte dommere skal få tilbake jobbene sine.
GORAN TOMASEVIC
Pakistansk politi gikk hardt ut mot demonstrerende advokater i Karachi og andre byer torsdag. Advokatene krevde president Musharrafs avgang og at de avsatte dommerne skal få tilbake jobben. Politiet tok i bruk køller og tåregass mot advokatene.
ATHAR HUSSAIN
Advokater protesterte mot Pakistans president Pervez Musharraf i Lahore torsdag. Her brenner de en seng med en dukke som skulle forestille presidenten.
JERRY LAMPEN