Det sier Musharraf i et intervju i onsdagsutgaven av den britiske avisa Guardian. Han gir dermed et sterkt signal om at han ikke har planer om å gi fra seg makten og at det ikke kommer på tale å inngå kompromisser med Bhutto. Hun er den eneste politikeren som kan være en trussel for generalen, men hun lever nå i eksil etter å ha blitt siktet for korrupsjon.

Dommen mot Bhutto ble satt til side etter dommeren sa han hadde avsagt dommen under press. Ifølge Musharraf er hun imidlertid ikke frikjent og hun kommer til å bli stilt for retten hvis hun noensinne kommer tilbake til Pakistan.

Musharraf overtok ledelsen i Pakistan i et ikke-voldelig militærkupp i oktober 1999. Han har varslet valg i oktober 2002 når hans tre års lange mandat fra Pakistans høyesterett går ut.

I intervjuet med Guardian legger generalen ikke skjul på at han ønsker å bli landets president og at hæren kommer til å få en sentral rolle i fremtidige regjeringer. Hvis han taper valget, insisterer han på at han ikke vil nøle med å spille en sentral rolle hvis det fremdeles er behov for ham for å reformere Pakistan.

Generalen beskriver årene med sivilt styre som en katastrofe, og sier at det aldri virkelig har vært demokrati i landet Musharraf er den fjerde militære lederen i Pakistan siden landet ble selvstendig.

NTB-REUTERS