President Pervez Musharraf fordømmer drapene, som han mener har ødelagt for både menneskeheten og islam.

Meldingen om at Sajid Naeem (29) og Azad Hussein Khan (49) var drept, ble onsdag kveld offentliggjort av den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera. Satellittkanalen har mottatt et videoopptak av drapene, men innholdet skal være for sterkt til at det kan vises.

Begge mennene kom fra en fattig landsby i Kashmir og hadde reist til Irak for å tjene penger til familiene sine.

Somalier bortført

Torsdag kom det meldinger om at fem nye muslimske fremmedarbeidere er tatt som gisler. En islamistisk gruppe som kaller seg Hellige krigeres dødsskvadron i Irak hevder i en video å ha tatt fire jordanere til fange i Irak, ifølge en TV-kanal i Dubai.

Gisseltakerne ber folket i Jordan om å presse myndighetene til å trekke støtten til de amerikanske soldatene i Irak. De fire gislene ble vist på videoen, tydelig nervøse idet de viser frem pass og identitetskort.

Torsdag meldte Al-Jazeera også at en somalisk sjåfør er bortført. Gisseltakerne truer med å halshogge Ali Ahmed Mousa dersom ikke selskapet han jobber for trekker seg ut av landet innen 48 timer.

Et videoopptak viser de tre væpnede gisseltakere sammen med det knelende gisselet som er ansatt i et kuwaitisk firma med ansvar for å bringe mat til amerikanske styrker i Irak.

Kidnapperne sier i en kunngjøring at de tilhører Tawhid og Jihad, en gruppe som skal være knyttet til opprøreren Abu Musab al-Zarqawi.

— Burde gjort mer

I Pakistan anklager fortvilte slektninger regjeringen for ikke å ha sendt sterke nok signaler til kidnapperne om at Pakistan ikke vil sende styrker til Irak.

— Hvis Pakistans regjering hadde forsøkt, kunne denne tragedien ha vært unngått. Regjeringen skulle kategorisk ha avvist at den kommer til å sende soldater til Irak, sier Khans svoger, Abdul Razaq, til nyhetsbyrået AFP.

Hundrevis av mennesker samlet seg torsdag ved de dreptes hjem i byen Rawalakot, 30 kilometer fra den indiske grensen.

— Dette er en overveldende tragedie, for oss, men det er tusenvis av mennesker fra Kashmir som arbeider i Irak for at familien hjemme skal få brød og smør, sa svogeren.

Mange menn fra landsbyen har reist til Irak for å jobbe for det saudieide selskapet Al-Tamimi-gruppen som har to direktører fra Rawalakot. Selskapet vurderer nå ikke å fornye sine kontrakter i Irak.

Filippinene valgte nylig å trekke soldatene sine ut av Irak, nettopp for å beskytte tusenvis av filippinske fremmedarbeidere som landets økonomi er helt avhengig av.

Truer indisk gissel

Samtidig truer en annen gruppe med å drepe et indisk gissel, som også arbeider for et kuwaitisk selskap. Kravet er at arbeidsgiveren avslutter sine forretninger i Irak. Inderen holdes fanget sammen med to andre indere, tre kenyanere og en egypter.

Kenyanske myndigheter gjentok torsdag bønnen til gisseltakerne om å sette de tre kenyanerne fri.

— Igjen ber vi dem ydmykt om å løslate kenyanerne fordi vi som land ikke har gjort noe galt. Vi har verken blandet oss inn i Iraks interne saker, eller brukt uhøflige ord, sier Kenyas utenriksminister Ali Mwakwere.

Forhandlingene med gisseltakerne fortsetter, men ifølge Mwakwere er de kompliserte fordi de ikke vet hvem de forhandler med.