Musharraf opplyste at han vil sette i verk flere nye tiltak overfor ytterliggående militante grupper.

— Jeg er glad for å kunne fastslå at Pakistan og Storbritannia har en felles oppfatning av globale og regionale spørsmål, sa Musharraf.

— Vi har vært et offer for sekterisk ekstremisme, sekterisk terrorisme, sa Musharraf på en pressekonferanse sammen med Tony Blair.

— Alt dette blir behandlet og de endelige beslutninger vil bli gitt når jeg henvender meg til nasjonen om få dager, tilføyde han.

Statsminister Blair ba Pakistan og India om å innlede forhandlinger for å løse striden om Kashmir. Blair er i regionen for å forsøke å dempe den spente situasjonen mellom India og Pakistan.

Avvisende India

Både Indias forsvarsminister og utenriksminister avviste tidligere mandag pakistanske utspill som utilstrekkelige og ubetydelige.

— Det er ikke blitt noen kvalitativ endring i situasjonen, sa forsvarsminister George Fernandes på en pressekonferanse i New Delhi mandag.

— Hvis noen hadde håp om til det sørasiatiske toppmøtet, er jeg sikker på at disse er blitt gjort til skamme, fortsatte han. –Styrkene er ved fronten og i bunkersene, og de forblir der.

Indias utenriksminister Jaswant Singh sa kort før Blair ankom med et Hercules-fly i Islamabad mandag, at en dialog er utelukket så lenge pakistanske myndigheter ikke "endrer holdning" til terrorisme.

Singh anklaget Pakistan for dobbeltmoral, med henvisning til de militante muslimske separatistgruppene som opererer i den indiske delen av Kashmir samtidig som Pakistan samarbeider med USA i koalisjonen mot internasjonal terrorisme.

Nye drepte

Indiske sikkerhetsstyrker skjøt og drepte sju væpnede personer fra de islamske Kashmir-gruppene, ifølge indisk politi. De sju ble drept nær grensen til Pakistan i Poonch-distriktet sørvest for byen Srinagar, som er sommerhovedstad i den indiske delstaten Jammu og Kashmir.

Tidligere mandag skjøt og drepte væpnede islamister seks hinduer, mens 16 ble såret, ifølge politiet. Hendelsen skjedde i Doda-distriktet. I alt er minst 24 drept og 30 såret i forskjellige episoder siden søndag.

Krever handling

Under Blairs visitt i New Delhi søndag sa Vajpayee at India er villig til å diskutere alle typer spørsmål med Pakistan, inkludert Kashmir, dersom Pakistan i ord og handling motarbeider de militante gruppene. Blair vil be president Musharraf sette i verk større tiltak for å stanse geriljaaktivitetene i Kashmir. Initiativet er dermed plassert hos Musharraf.

Den britiske statsministerens kontor har vært nøye med å understreke at Blair ikke har med seg noe forslag til en løsning av den over 50 år gamle striden om Kashmir, som var selvstendig fyrstedømme til 1947 da den britiske kolonien India ble delt i to selvstendige stater - Pakistan og India.

Jammu og Kashmir, som den indiske delen av det omstridte området heter, er eneste delstaten i India med et muslimsk flertall. Året etter delingen brøt den første Kashmir-krigen ut mellom India og Pakistan.

Pakistan har i årevis sett på geriljakrigen i Kashmir som en frigjøringskrig, men benektet at landet gir støtte til geriljagruppene ut over det muntlige og moralske. Det har India aldri trodd på. Under en felles pressekonferanse i New Delhi før avreise til Islamabad, kom Blair med en kraftig og utvetydig fordømmelse av terrorisme, som knapt kan ha unngått å gjøre inntrykk på Musharraf og hans regjering.

Spionfly

Nedskytingen av et ubemannet pakistansk spionfly i indisk luftrom søndag har gjort alt annet enn å bidra til avspenning. Pakistanske myndigheter hevdet gjennom det offisielle nyhetsbyrået at flyet var indisk, og at inderne forsøker å skjule at det styrtet i delstaten Jammu og Kashmir.

Men anonyme pakistanske kilder i Islamabad bekreftet overfor TV-kanalen NBC mandag at spionflyet var pakistansk, skriver Newsweeks nettutgave. Det offisielle dementiet skulle hindre opptrapping av konflikten, sier kildene til NBC. Dronen som fotograferte bakken, ble skutt ned om lag 3 kilometer inne over indisk territorium, ifølge en indisk militær talsmann.

(NTB)