Det så ut som en slagmark på stedet hvor passasjerflyet styrtet onsdag. Vrakrester og kroppsdeler lå utover bakken, og ifølge redningsmannskaper vil flyulykken kreve et omfattende identifiseringsarbeid.

Flyulykken er den verste som noensinne har inntruffet på pakistansk jord.

Airblue-flyet hadde trolig 146 passasjerer og et mannskap på seks om bord da det mistet høyde rett før landing og styrtet i Margalla Hills, et høydedrag noen kilometer nord for Islamabad.

Flyet var på vei fra Tyrkia til Islamabad via Karachi da det styrtet i det ulendte terrenget. Redningsarbeidere måtte flytte vrakrester med bare hendene for å lete etter skadde.

Ingen overlevde

Arshad Javed i den pakistanske redningstjenesten avviser meldinger om at fem personer hadde overlevd flystyrten.

— Vi fant ingen overlevende. Vi ropte ut om noen var i live, men fikk ikke noe svar, sier han.

Ifølge passasjerlistene var det fem barn og to spedbarn om bord i flyet.

Den pakistanske regjeringen uttrykte stor sorg over den tragiske ulykken og erklærte landesorg onsdag.

— Dette er en tragedie, det er virkelig en stor tragedie, sa innenriksminister Rehman Malik.

Kraftig monsunregn

Det har vært kraftig monsunregn i området de siste dagene, og det spekuleres på om nedbøren førte til at pilotene hadde for dårlig sikt når de skulle lande.

— Tilsynelatende er ulykkesårsaken dårlig vær, men det må vi overlate til granskerne å finne ut av, sier talsmann for flyselskapet Airblue, Raheel Ahmed.

Før pilotene mistet kontakten med kontrolltårnet på Islamabads internasjonale flyplass, hadde de fått beskjed om å lande på en av de to første rullebanene.

— Hvis sikten til rullebanen var så dårlig, burde flyet ha blitt omdirigert, mener innenriksminister Malik.

— Hvis du ser på hvor vraket ligger, er det tydelig at flyet beveget seg langt utenfor sikkerhetsmarginen, sier Ejaz Haroon, daglig leder av det pakistanske flyselskapet PIA.

Svart boks ikke funnet

Pakistans informasjonsminister sa onsdag at redningsmannskapene hadde funnet den såkalte svarte boksen med opptak av samtalene mellom pilotene og flygelederne, noe som kan være avgjørende for å oppklare ulykkesforløpet.

Men det måtte han senere gå tilbake på.

— Den nye informasjonen som jeg har fått, er at den svarte boksen ennå ikke er funnet og at vi for øyeblikket ikke kan si noe om årsaken til ulykken, sier Qamar Zaman Kaira.

Ifølge ministeren er det allerede opprettet en kommisjon som skal granske ulykken. Han kunngjorde også at familiene til ofrene vil få 500.000 rupier, rundt 35.500 kroner, i kompensasjon.

To amerikanere om bord

Den amerikanske ambassaden bekrefter at det var to amerikanere om bord på flyet. Ifølge østerrikske myndigheter var det også en østerrikskfødt forretningsmann om bord.

Utenriksdepartementet i Oslo hadde onsdag ettermiddag ikke fått informasjon som tyder på at det var nordmenn om bord i flyet. Men det er for tidlig å trekke noen endelige konklusjoner, mener pressekontakt Bjørn Svenungsen.

— Det vil nok ta litt tid før man har en klar identifisering av alle de som var om bord, sa Svenungsen til NTB.

Luftfartssikkerheten i Pakistan blir regnet for å være god. Den siste alvorlige flyulykken i landet var i 2006, da et passasjerfly styrtet og 45 mennesker døde.

Den verste ulykken der et pakistansk flyselskap var involvert, skjedde da et PIA Airbus-fly styrtet utenfor Katmandu i Nepal i 1992. 167 mennesker mistet livet i ulykken.