Flere byer er fullstendig jevnet med jorden, og ennå har ikke redningsmannskaper nådd frem til avsidesliggende områder i hardt rammede Kashmir.

Ulltepper og medisiner

Pakistan klarer ikke å håndtere de massive ødeleggelsene alene, og søndag gikk Musharraf ut på internasjonalt fjernsyn og ba om hjelp.

Ifølge BBC ba presidenten først og fremst om helikopter og førstehjelpsutstyr.

— Alt av militære ressurser er mobilisert. Siden mange av veiene som fører opp til fjellområdene har rast sammen, trenger vi helikoptre som kan transportere redningsmannskaper dit. Vi har dessuten bruk for utstyr som telt, ulltepper og medisiner, sa han.

Dødstall stiger

Søndag formiddag var over 19.000 mennesker bekreftet omkommet i grenseområdet mellom India og Pakistan. 42.000 personer var registrert skadd.

Jordskjelvet skal være det hardeste som noen gang har rammet Pakistan. Minst 400 skolebarn ble drept da to skoler kollapset i Manshera-distriktet nordvest i Pakistan. Også i India og i Afghanistan forårsaket skjelvet store ødeleggelser.

Pakistans innenriksminister, Aftab Sherpao, opplyste på en pressekonferanse søndag at dødstallene stiger time for time.

— Dette er en skrekkelig situasjon som ingen kan forstille seg, sa han.

Jevnet med jorden

Jordskjelvet som målte 7,6 på Richters skala, hadde sitt episenter i den pakistanske delen av Kashmir, 90 kilometer nordøst for Pakistans hovedstad Islamabad.

Flere byer og landsbyer i dette området er fullstendig utjevnet.

Arbeids- og kommunikasjonsminister i Pakistan, Tariq Farooq, antar at 30.000 mennesker kan ha omkommet bare i denne regionen. Myndighetene kunne søndag ettermiddag ikke bekrefte dette tallet.

En militær talsmann sier til BBC at myndighetene nå prioriterer å evakuere mennesker som trenger medisinsk behandling, etablere feltsykehus og å skaffe de flere tusen som har blitt hjemløse tak over hodet.

Jordskelvofre blir lastet inn i et pakistansk militærhelikopter i Muzaffarabad i Kashmir.