Politiet gikk offentliggjort ut med aksjonen i dag ifølge og det er nyhetsbyrået Ap. Politiet i Litauen sier de har satt fri en kidnappet norsk forretningsmann. Tre nordmenn og tre litauere er pågrepet.

Arresterte seks

Litauisk politi gikk til aksjon og stormet en leilighet i hovedstaden Vilnius mandag. Den kidnappede norsk forretningsmannen ble satt fri, og seks personer ble arrestert. Ifølge politiet ble nordmannen holdt fanget av en internasjonal kriminell gjeng.

Det lokale politiet vil ikke gå ut med identiteten til den norske forretningsmannen.

Stedfortredende politisjef Visvaldas Rackauskas opplyser kun at kidnapperne skal ha krevd en stor pengesum, men har ikke bekreftet om pengene var overlevert.

Etter det Aftenposten erfarer skal det være snakk om 250.000 kroner i løsepenger som ble forlangt av kidapperne.

Rackauskas har opplyst at pågripelsene og aksjonen skal ha skjedd i samarbeid med norsk og svensk politi. Det var det litauiske anti-terrorpolitiet Aras som gikk inn i leiligheten, befridde nordmannen og arresterte tre menn.

Tre nordmenn tatt

Politiet i Litauen har arrestert en nordmann og tre litauere i aksjonen i Vilnius. Ytterligere to nordmenn skal være tatt i Sverige i forbindelse med samme sak.

Nordmannen arrestert i Litauen er av litauisk politi pekt ut som hovedmann ifølge det litauiske nettstede 15 min.lt , og han skal ifølge litauisk politi tidligere ha vært involvert i kriminell aktiviteter både i Norge og andre land tidligere. Han skal blant annet ha fått en dom på 13 års fengsel for narkokriminalitet.

De to nordmennene skal ha blitt arrestert da de skulle hente forventende løsepenger i Sverige.

UD varslet

Pressetalskvinne Marte Kopstad i Utenriksdepartementet sier at de har fått en melding fra litauisk politi om at en nordmann er pågrepet og varetektsfengslet i Vilnius.

— Vi kan gi vanlig konsulær bistand hvis denne personen selv ønsker det. For øvrig er dette en politisak som vi ikke uttaler oss om, sier Kopstad.

Kobling til Trøndelag

Saken har koblinger til Sør-Trøndelag, og etter det Aftenposten kjenner til er saken under etterforskning ved dette politidistriktetet.

Operasjonleder Jon Steindal ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier at de er kjent med saken, men vil ikke uttale seg om den.

— Politimesteren har bestemt at han vil uttale seg om saken fredag, sier Steindal til Aftenposten.no.