Britisk politi har pågrepet en 34 år gammel mann som er mistenkt for å ha gått til fysisk angrep på tronfølgeren prins Charles og hans kone Camilla. Angrepet skjedde i London i desember i fjor.

Gallaforestilling

Prinsen og hans hustru var på vei til en gallaforestilling da de havnet midt inne i en gruppe rasende demonstranter i sentrum av London. Demonstrantene protesterte mot drastiske økninger i studieavgiftene i Storbritannia.

— En mann er pågrepet på mistanke om voldelig uorden og kriminelt skadeverk i forbindelse med angrepet på den kongelige bilkortesjen, het det i en kunngjøring fra politiet onsdag.

Meldte seg selv

Mannen meldte seg på en politistasjon og sitter nå varetektsfengslet.

Politiet har tidligere avhørt minst to andre menn i forbindelse med angrepet på Charles og Camilla. Charles Gilmour, sønn av gitaristen David Gilmour i rockebandet Pink Floyd, er siktet for voldelig gateuorden.

Tusenvis av demonstranter protesterte i desember mot regjeringens planer om å sette opp studieavgiftene. Vedtaket innebærer at britiske universiteter og høyskoler kan kreve mellom 6.000 og 9.000 pund (54.500 til 81.700 kroner) per år fra studentene.