• De lot meg råtne, sa mannen bare tre timer etter at han ifølge politiet skjøt mot sine tidligere kolleger i et kontorbygg i Orlando i Florida.

-De lot meg råtne, sa mannen bare tre timer etter at han ifølge politiet skjøt mot sine tidligere kolleger i et kontorbygg i Orlando i Florida.

Fredagen startet som vanlig i kontorkomplekset Gateway Center i sentrum av Orlando i delstaten Florida. Men ved lunsjtider, rundt kl. 11 lokal tid, brøt panikken ut da en mann, angivelig 40 år gammel, skjøt tilfeldig rundt seg i kontorbyggets niende etasje. Politi og redningsmannskaper slo full alarm, vel vitende om at det ikke engang var gått et døgn siden torsdagens massakre i Fort Hood i Texas.

En drept, fem såret

-Det er ikke tvil om at dette er en tragedie, særlig siden dette skjer rett etter tragedien i Fort Hood. Jeg er bare glad for at vi ikke har flere drepte og sårede enn det vi har, sa Orlandos politisjef Val Demings.

Etter mange motstridende meldinger ble det etter hvert klart at seks personer var blitt truffet av kulene fra 40-åringens håndvåpen. En av dem ble drept. De fem sårede skal være utenfor livsfare.

I jakten på gjerningsmannen søkte politiet gjennom alle etasjene i høyhuset og en stund var det uklart om det dreide seg om én eller flere skyttere. Også de nærmeste bygningene til Gateway Center ble gjennomsøkt, og to skoler i nærheten ble stengt.

I attende etasje skulle Gerry Gilgo møte en kollega for å spise lunsj. Ved heisen ble hun møtt av hysteriske rop.

-Det er skyting, det er skyting, kom deg tilbake til kontoret, ble det skreket.

Tatt hjemme hos mor

Om lag tre timer senere gikk Orlando-politiets spesialstyrker til aksjon mot et leilighetskompleks og pågrep det de mener er gjerningsmannen. Da hadde de allerede identifisert ham som 40 år gamle Jason Rodriguez og sendt ut bilde til TV-stasjonene i området.

-Han ble arrestert uten dramatikk, opplyste politisjefen.

Politiet så 40-åringen gjennom vinduene i leiligheten hvor moren hans bor, og Rodriguez skal frivillig ha gått ut av leiligheten før han ble pågrepet.

-Hvorfor gjorde du det? spurte en TV-reporter som var til stede da Rodriguez ble ført inn til politiavhør.

-Fordi de etterlot meg for å råtne, svarte mannen før han ble geleidet inn til politistasjonen.

Kolleger

Ifølge lokalavisen Orlando Sentinel har den pågrepne tidligere jobbet for Reynolds, Smith & Hill, som har kontorer i Gateway Center-bygget.

-Informasjonen vi sitter på nå, tyder på at alle ofrene tilhørte ett og samme selskap, sa Orlandos borgermester Buddy Dyer på en pressekonferanse etter pågripelsen.

Senere ble det klart at alle ofrene tilhørte selskapet der den pågrepne skal ha jobbet.