De fire er mistenkt for sammensvergelse, sier en amerikansk tjenestemann.

To kuwaitere ble drept i episoden, der en amerikaner mistet livet og en annen kom til skade. Ifølge talsmenn for Kuwaits innenriksdepartement må angrepet betraktes som en terroraksjon, men motivet for aksjonen er ukjent.

Forsvarskomiteen for kuwaitiske arresterte i den amerikanske Guantánamo-leiren på Cuba avviser at angrepet i Kuwait har sammenheng med fengslingen av terrormistenkte i leiren. – Det fins ingen slik forbindelse, sa en talsmann for komiteen tirsdag.

"Ikke i slekt"

At tre av fangene på Guantánamo-basen har samme etternavn som en av de drepte i Kuwait, er en ren tilfeldighet, sa talsmannen Khalid al-Odah. –De er ikke i slekt, selv om alle heter Kandari til etternavn, framholdt han.

Ifølge amerikanske tjenestemenn er det heller ingen ting som tyder på at angrepet i Kuwait har noen sammenheng med eksplosjonen om bord i en franskregistrert oljetanker i Aden-bukta sist søndag. Aden-bukta ligger rundt 1.800 kilometer sør for Kuwait.

De amerikanske marineinfanteristene deltok i en rutinemessig øvelse på en kuwaitisk øy i Persiabukta, der de trente på operasjoner i bebygde områder. Slike øvelser holdes hvert år på øya Failaka, som ligger i Persiabukta nordøst for hovedstaden Kuwait by.

(NTB)