To norske barn er fremdeles innlagt på sykehus ved det tyrkiske feriestedet Pascha Bay i Alanya, etter at 38 barn ble sendt til sykehus med oppkast og diaré. 10 av barna var norske. Resten av de norske barna skal nå være skrevet ut.

— Jeg vet ikke konkret hvordan tilstanden deres er nå, men de skal være på bedringens vei, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour, som legger til at det ikke skal være oppdaget noen nye sykdomstilfeller.

Natt til mandag ble 38 barn ved hotellet, blant dem ti norske, sendt til sykehus med diaré og oppkast etter at de ble dårlige.

Trebarnsfaren BT snakket med tirsdag morgen forteller at de tre guttene hans nå er ute av sykehuset.

— De er på bedringens vei, og vi reiser hjem i morgen, sier han.

Tatt over 40 prøver

Tirsdag var turoperatøren i gang med å gjennomføre prøver for å komme frem til årsaken til sykdomsutbruddet.

— Vi har tatt over 40 prøver, og svarene på de første prøvene tyder på at alt er som det skal være. Det er ikke funnet noe i maten, badevannet eller fra de ansatte på hotellet som tyder på at noe er unormalt, sier hun.

Prøvene av barna viser at det ikke er snakk om en bakteriell infeksjon. Ifølge Larsen-Vonstett vil det ta flere dager før de har svar på alle prøvene.

— Vi håper at dette er isolert hendelse. Nå jobber vi med å sørge for å være der for hotellgjester som har spørsmål, og følge opp, sier hun.

For å unngå smittekilden er hele fellesarealet på hotellet desinfesert, og bestikk, glass og fat er byttet ut.

Lignende tilfelle i 2004

- Har dere opplevd lignende episoder på samme hotell tidligere?

— Vi opplevde noe lignende i 2004. Den gangen var det en sykdom fra et norsk barn på hotellet som hadde smittet andre barn. Det er ni år siden, så det er liten sannsynlighet for at det har noen sammenheng med dette tilfellet, sier hun.

Larsen-Vonstett mener det er vanskelig å si noe mer om hva som er årsaken til utbruddet.

— Det blir bare spekulasjoner. Det er mange ting som kan ha skjedd. Vi vet forhåpentligvis mer når vi har svar på resten av prøvene, sier hun.